1.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

PSIHOLOGI BRĪDINA: NEĻAUJIET SAVIEM BĒRNIEM SKATĪTIES PEPPA PIG MULTENI!

 

wwww

Peppa Pig animētās sērijas ir guvušas lielus panākumus gan ārzemes, gan arī Latvijā. Tagad veikalos ir nopērkamas dažādas rotaļlietas, apģērbi ar varoņu attēliem. 

Varbūt mums pašiem nav laika iedziļināties, kāds ir multenes stāsts un pamatdoma. Galu galā, vai tad maza, smaidīga rozā cūciņa var būt kaut kas slikts? Hārvardas Universitātes pētnieki ir izpētījuši šo multeni tuvāk un nonākuši pie neglaimojoša slēdziena.

Vai šie varoņi nāk par labu bērniem? Atbilde ir NĒ.

 

Šķir lapu tālāk, lai uzzinātu, kāpēc labāk neļaut bērniem skatīties šo multeni:

Saskaņā ar ekspertiem, ir pierādījumi, kas liecina, ka šīs multfilmas skatīšanās vairo bērnos rupju, nerespektējošu uzvedību.

Peppa ir ļoti rupja un viņas vecāki viņai visu atļauj. Vienā no sērijām, kurā Peppa ar brāli Džordžu atsakās tīrīt savu istabu, vecāki mēģina to padarīt par spēli– bet, līdzko spēle ir galā, bērni atkal piemēslo istabu augstprātīgi smejoties.

Šādas ir Peppas rakstura iezīmes:

-pārākuma sajūta

-nepiedienīga uzvedība

-savu ideju uzspiešana citiem, neatkarīgi no viņu viedokļa

-nepieklājība

-nespēja samierināties ar zaudējuma

-augstprātība

-egoisms

Vairāki vecāki ir atklājuši, ka viņu bērni sāk kopēt Peppas un viņas brāļa, Džordža, uzvedību, tāpēc ir aizlieguši šīs multfilmas skatīšanos.

 

Tāpēc, ikvienam vecākam būtu jāizprot šis fakts. Peppa Pig multene nav nekas īpašs, tā neatšķiras no citām. Smadzenēm vissvarīgākais attīstības posms ir tieši 3 gadu vecumā. Ja tavs bērns pavada daudz laika skatoties TV, viņi sāks izturēties tāpat kā TV redzamie varoņi.

zeltene

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.