Tev vajadzēs:
- 2 olas
- pienu/ūdeni
- miltus
- sāli
- cukuru
- biezpienu
- vanilīnu
Pagatavošana:
- Gatavo biezpiena masu : kārtīgi samīci biezpienu ar vanilīnu un cukuru, ja vēlies vari pievienot riekstus, rozīnes, marmelādi vai jebko citu, ko kārojas.
- Gatavo pankūku mīklu: sakul olas ar šķipsniņu sāls, pievieno pienu vai ūdeni un samaisi. Man mamma ierādīja, ka, ja gribas stingrākas pankūkas, kas mazāk plīst, mīklai jālej ūdens, bet, ja gribas garšīgākas, tad piens. Pati esmu iemanījusies gatavot pankūkas ar pienu, kas neplīst.
- Pieber klāt miltus un izmaisi. Ņem vērā – nepieciešama plāno pankūku mīkla, tātad, tai jābūt šķidrai, bet ne ūdeņainai.
- Beigās iemaisi cukuru.
- Kārtīgi uzkarsē pannu un eļļu, tad uz pannas lej mīklu. Pirmā pankūka nereti ir nekāda, jo panna nav kārtīgi uzsilusi, kā arī vēl nav uztaustīta īstā temperatūra, kurā cepot pankūkas tās nepiedeg un var paspēt sapildīt iepriekšējās.
- Kad pankūka gatava, ņem nost, noliec uz šķīvja vai dēlīša, lej uz pannas nākamo. Tad pildi pankūku – liec biezpiena masu, aizloki ciet un liec uz pannas uzsildīties.