Sastāvdaļas – 500 g jebkuras zivs filejas, 4 nevārīti kartupeļi, ola, sāls un pipari, augu eļļa cepšanai, zaļumi.
Pagatavošana.
Zivs fileju sadala gabalos, pārkaisa ar sāli un pipariem un ļauj nedaudz pastāvēt.
Kartupeļus nomizo un sarīvē uz rupjas rīves.
Sakuļ olu. Zivs gabalus mērcē olā, apviļā sarīvētajos kartupeļos, tos nedaudz piespiežot ar pirkstiem, un liek uz sakarsētas pannas. Kad visi gabaliņi salikti pannā, vēl nedaudz pārkaisa sāli, samazina uguni līdz vidējai un cep, kamēr veidojas zeltaina garoziņa no apakšas. Apgriež zivs gabaliņus otrādi, atkal nedaudz pārkaisa sāli un cep līdz zeltainai garoziņai.
Iznāk fantastisks gardums.
Labu apetīti!