8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Septiņi veidi, kā meditācija var uzlabot tavu mīlas dzīvi

 

meditacija-sieviete

Mūsdienās ar meditāciju nodarbojas miljoniem cilvēku, un arvien vairāk jaunu pētījumu izgaismo, ka labumi, ko sniedz šī prakse, ir nebeidzami. Faktiski meditācija ir atzīta par garīgās un fiziskās rehabilitācijas instrumentu.

Iespējams, tieši meditācija ir tas, kā tev pietrūkst, meklējot savu dvēseles radinieku. Tikai 30 minūtes, kas pavadītas meditējot, var atvērt tavu sirdi mīlestībai vai nostiprināt ilgtermiņa attiecības.

Iepazīsti sevi, lai iemācītos mīlēt
Ja tu meklē mīlestību, labākā vieta, kur sākt meklējumus, ir tava zemapziņa, uz kuru tiešā veidā iedarbojas meditācija. Ikdienas meditācija sniedz iespēju patiešām iepazīt sevi. Spēja vizualizēt sevi laimīgās un veselīgās romantiskajās attiecībās ir vitāli nozīmīga, lai uzlabotu savu mīlas dzīvi. Laime, romantiska vai nē, sākas ar tevi. Lai tu mīlētu kādu citu, tev vispirms jāiemācās mīlēt sevi.

Meditācija uzlabo veselību
Pētījumi rāda, ka meditācija dod labumu ne tikai dvēselei, bet arī ķermenim. Līdztekus asinsspiediena samazināšanai un sirds slimību profilaksei meditācija palīdz samazināt stresu. Tādējādi – ja tu esi pārāk satraukts vai izjūti stresu par to, kā atrisināt kādu problēmu ar savu laulāto draugu vai bažījies, kā ies aklajā randiņā, atvēli nedaudz laika meditācijai.

Meditācija sniedz iespēju ļauties pašapcerei

Jo vairāk tu meditēsi, jo lielāki būs uzlabojumi tavā ikdienas dzīvē. Meditācija arī ļaus nodoties pašapcerei jeb pašrefleksijai un priecāties par to, cik tālu tu esi nonācis savā ceļā uz pašaktualizāciju. Refleksija ir svarīga daļa no virzīšanās uz priekšu.

Visiem, kas meklē savu otro pusīti, refleksija ir tas, ka neļaus jums atkal un atkal izdarīt vienas un tās pašas romantiskās kļūdas. Tā arī dos jums iespēju veikt savā dzīvē korekcijas, lai iegūtu perspektīvu un atrastu cilvēku, kas būs jūsu īstais.

Meditācija paaugstina empātiju
Budisma tradīcijās tiek izmantots vārds “Metta”, kas nozīmē mīlošu laipnību, un ar to apzīmē meditāciju, kas fokusējas uz dziļu labdarību un rūpēm par visām dzīvajām būtnēm. Meditācija tev ļaus attīstīt empātiju, kas ir nozīmīga komunikācijas daļa. Bez tās jūsu attiecības būs lemtas neveiksmei.

Meditācija uzlabo smadzeņu darbību
Ilgstoša vienatne var novest tevi depresīvā noskaņojumā. Optimisms ir viena no lietām, kas izzūd, kad tu ciet no vientulības. Laimīgā kārtā, pavadot meditācijā 30 minūtes dienā, vientulības sajūta sarūk.

Meditācija vairo enerģiju
Ja tu meklē attiecības, tev jābūt pietiekamam daudzumam enerģijas, lai dotos uz randiņu un būtu romantisks.

Attiecības prasa daudz darba. Ja tev nav laika vai enerģijas, ko sniegt otram cilvēkam, tev, iespējams, nepieciešams veltīt ilgāku laiku meditācijai, lai noskaidrotu, ko tu vēlies.

Ja tu esi gatavs romantiskai tikšanās reizei, koncentrējies uz savu elpošanu. Pētījumi rāda, ka dziļas elpošanas meditācija sniedz tavam ķermenim papildu skābekļa pieplūdumu, kas tam nepieciešams, lai lieliski funkcionētu.

Meditācija vairo pozitīvismu
Mīlestība nav nekas viegls – par to liecina vismaz 100 dziesmu vārdi. Kad mīlas dzīvē rodas kaut kādas problēmas, saglabā mieru un pozitīvu noskaņojumu. Izmanto visus savus resursus, tostarp meditāciju, lai rastu risinājumu mīlas nedienām un tad īsteno to.

 

lalv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.