6.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

7 pārliecinoši iemesli, kādēļ gulēt KAILAM

 

sieviete-gulosa

Cilvēkus var iedalīt divās daļās – tie, kuri guļ kaili, un “lielākā daļa”. Balstoties uz statistiku, vien 8% Amerikas iedzīvotāju guļ kaili, pārējie 92% kaut ko velk mugurā. Un nu, to, kas klasiskās pidžamas vietā priekšroku dod “kailuma tērpam”, izvēles pareizību apstiprinājusi zinātne. Ir pierādīts, ka gulēšana kailam palīdz ne tikai pavairot prieku un uzlabot miega kvalitāti, bet pat paceļ libido (kas nozīmē vairāk seksa), taču tie nav vienīgie ieguvumi.

1.Tu daudz labāk izgulēsies.

Balstoties uz pētījumiem, ķermeņa temperatūra dziļā miegā dabīgi krītas. Tā ir daļa no pareiza un veselīga miega cikla. Valkājot pidžamu pastāv liela iespēja temperatūras pazemināšanos aizkavēt un izjaukt šo miega ciklu. Tā pat temperatūras pazemināšanas aizkavēšana var novest pie bezmiega.

2.Iespēja “izvēdināt” sieviešu orgānus.

Medicīnas doktore Dženivera Landa apgalvo, ka gulēšana kailai nāk par labu sievietes dzimumorgānu veselībai. Tā kā “tur lejā” klimats ir līdzīgs tropu lietus mežu klimatam, tā ir izcili laba vide baktēriju un sēnīšu attīstībai. Guļot kailai, vagīna tiek nodrošināta ar vairāk gaisa, līdz ar to, tā nav pārlieku mitra un ir veselīgāka.

3.Tu jutīsies seksīgāka.

Gulēšana bez apģērba prātu automātiski pārslēdz seksīgās un iekārojamās domāšanas režīmā, pie tam, tiks celta tava pašpārliecinātība, jo tu nekautrējies no sava ķermeņa un pieņem sevi tādu, kāda esi. Un, kā zināms, jo pašpārliecinātāka tu esi, jo skaistāka kļūsti ne tikai sev, bet arī apkārtējiem.

4.Samazinās vēdera izmērs.

Guļot kailai pastāv iespēja samazināt vēdera apkārtmēru un pat pazemināt holesterīna līmeni. Tā kā ķermenis miega laikā atdziest, tiek palielināts augšanas hormona daudzums, vienlaicīgi samazinot kortizola līmeni, kā rezultātā tiek iegūts veselīga miega režīms. “Izcilo nakts miegu” veido 2 cikli: pirmajā notiek organisma atpūšanās un atjaunošanās ar zemo kortizola līmeni, otrā cikla laikā organisms atsāk darboties, palielinot kortizola līmeni, lai no rīta pamostoties cilvēkam būtu atpūšanās sajūta un enerģija. Ja miegu pārtrauc, piemēram, neērta pidžama, kas iegriezusies miesā, ķermenis ražos vairāk kortizola kā nepieciešams, kā rezultātā palielināsies apetīte un ķermeņa izmēri.

5.Daudz vairāk seksa.

Balstoties uz Dr. Landas teikto, “gulēšana kailam veicina vairāk seksa, un “seksīgas” attiecības ir laimīgas attiecības”. Jo vairāk seksa, jo vairāk uzlabojas tavas attiecības ar partneri un intimitāte, īpaši palielinoties oksitocīna (mīlestības hormons) līmenim. Oksitocīns pazemina stresa līmeni, samazina depresijas risku un rezultējas vēl daudzos citos veselības uzlabojumos, kas liekas pilnīgi nesaistīti ar kailu gulēšanu ar partneri. Kas to būtu domājis, ka gulēšana kailam samazina zarnu iekaisuma iespējamību?

6.Ardievas rīta dušai.

Ja ir kāda lieta, ko necieš sievietes, tad tā ir iešana dušā, taču iešanu dušā NO RĪTA necieš teju neviens cilvēks, jo šī procedūra liek celties 20-30 minūtes agrāk. Guļot bez apģērba, visu nakti saglabāsies veselīgi zema ķermeņa temperatūra, kas iespaidīgi palielina iespēju pamosties “labo matu dienā”. Ja guļot būs pārāk silti, tu svīdīsi. Ja tu svīdīsi, mati no rīta izskatīsies taukaini. Un taukaini mati nav forši.

7.Tā vienkārši ir vieglāk.

Runājot par miegu, mēs visi mēģinām pēc iespējas ātrāk tikt ērtajos spilvenos un smaržīgajos palagos. Gulēšana pidžamā nozīmē vairāk darba pirms nonākšanas gultā – noģērbties, izvēlēties, ko vilkt un uzvilkt to. Vairāk laika tiek atņemts miegam. Lai cik slinki neizklausītos, reizēm skapis (vannasistaba vai virtuve) ir pārāk tālu, lai turp dotos. Pēc garas un nogurdinošas darba dienas noteikti negribas vēl kaut ko, kas stāv starp tevi un tavu mīļo gultu.

 

 

AVOTS

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.