8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Rimi uzsāk plašu atbalsta programmu bērniem Latvijā

 
Publicitātes foto
Publicitātes foto

Lai iedvesmotu Latvijas vecākus un bērnus, veikalu tīkls Rimi ir apvienojis spēkus ar medicīnas, veselīgas ēšanas, sporta un citu nozaru bērnu veselības ekspertiem, radot īpašu platformu www.rimiberniem.lv, kas noderēs gan pašiem bērniem, gan vecākiem, rūpējoties par savu labklājību un veselību. Programma sniegs profesionālus padomus un atbalstu bērnu audzināšanā, kā arī palīdzēs bērniem, jauniešiem un ģimenēm, kas nonākušas grūtībās.

 

“Pilnvērtīgs uzturs un veselīgs dzīvesveids nodrošina gan bērna fizisko attīstību, gan garīgo un emocionālo līdzsvaru. Viss veselīgais, ko bērns saņem bērnībā un pusaudža gados uzlabo viņa dzīves kvalitāti pieaugušo dzīvē,” stāsta pediatre Sanita Mitenberga, kas ir viena no jaunās programmas Rimi Bērniem ekspertēm. Vecākiem noderīgas zināšanas par šīm tēmām sniegs arī veselīgas ēšanas eksperte Olga Ļubina, kustības un stājas eksperte Jekaterina Bovtramoviča un fiziskās sagatavotības eksperts Kārlis Birmanis.

 

Raksturojot programmu Rimi Bērniem, Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Bite stāsta: “Jau līdz šim Rimi ir iesaistījies dažādās iniciatīvās Latvijas bērniem, piemēram, vieni no pamanāmākajiem notikumiem ir Rimi bērnu diena Lattelecom Rīgas maratona ietvaros, Tēva diena un Ziemassvētku laika akcija Eņģeļi pār Latviju, tāpat ikdienā atbalstām trūcīgās ģimenes un darbojamies citās jomās. Mums arvien ir svarīgi, lai Latvijas bērni ir veseli, aprūpēti un laimīgi – lai kopā ar saviem mīļajiem viņi gūtu prieku no dzīves, radoši darbotos un izzinātu pasauli! Tāpēc esam apkopojuši spēkus ar dažādu jomu profesionāļiem un radījuši platformu, kurā vecākiem smelties idejas, kā audzināt un vērtīgi pavadīt laiku ar bērniem. Savukārt bērni šeit aicināti ieklausīties vienaudžu padomos, gūt zināšanas un attīstīt savus talantus.”

 

Psiholoģe Iveta Aunīte, kas platformā Rimi Bērniem dalīsies savā pieredzē un padomos, lai palīdzētu izprast bērnu emocionālo labsajūtu, raksturo iespējamās dzīves situācijas: “Nesaskaņas ģimenē līdzīgi kā jaunākā brāļa vai māsas ienākšana ģimenē un vecāku šķiršanās ir trīs no smagākajām stresa situācijām bērnam. Tās var radīt ne tikai negatīvas emocijas, ar kurām bērns neprot tikt galā, bet arī nomāktību. Un tas viss var būt par cēloni, lai pazeminātos bērna imunitāte, tāpēc pieaug bērna saslimstības risks. Neapzināti bērns var izvēlēties slimošanu kā līdzekli, lai apvienotu vecākus kopīgā komandā, proti, lai viņi beidzot vairs nestrīdas viens ar otru, bet gan vienojas kopīgam mērķim izveseļot bērnu.”

 

Viens no programmas Rimi Bērniem uzdevumiem ir sniegt profesionālus padomus un iedvesmot gan bērnus, gan vecākus. Lai to nodrošinātu, ir izveidota platforma www.rimiberniem.lv, kurā septiņi eksperti, tajā skaitā garšas eksperts Normunds Baranovskis un bērnu lietu eksperts, skolēns Klāvs Smildziņš dalās pieredzē par uztura, veselības un aktīva dzīvesveida tēmām, kā arī runā par bērnu izglītību un kvalitatīvu izklaidi. Bērniem un jauniešiem šeit ir iespēja iedvesmoties caur dažādiem video padomiem, idejām un piemēriem.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.