6.1 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

2016.gada labākās diētas

 

dieeta

Balstoties uz britu diētas asociācijas (BDA) svaigākajiem pētījumiem, salīdzinātas labi zināmas diētas, kas palīdzēs arī Tev atrast sev piemērotāko, lai iegūtu kāroto augumu. Sāc jau šodien!

5:2 diēta

Diētas princips ir tāds, ka 5 dienas nedēļā tu ēd normāli, bet pārējās 2 iegrožo sevi. Šis diētas modelis arī kalpo kā labs palīgs pret dažādām kaitēm, piemēram, diabētu, uzlabo smadzeņu darbību un pat samazina krūts vēža risku.

Plusi : ir vieglāk sevi ierobežot tikai 2 dienas nedēļā, nevis 7. Ķermenim šāda diēta ir labvēlīgāka, jo svars zūd pakāpeniski un organisms dabiski pierod pie jaunās ēšanas paradumiem.

Dikāna diēta

Šī ir zemu ogļhidrātu, bet augstu proteīnu diēta. Nav limita tam, cik daudz tu ēd noteikto četru fāžu laikā, ja vien seko plānam. Pirmajā fāzē, kas ilgst piecas dienas, uzturā lietojamie produkti ir sekojoši – vista, tītara, olas, zivis un beztauku piena produkti. Pārējās trīs fāzes piedāvā augļy, dārzeņu un pakāpeniski arī citu produktu grupu lietošanu. Svarīga ir regulāra vingrošana, lai tiktu sasniegti labākie rezultāti.

Plusi: ļoti iespējams, ka ātri zaudēsi svaru, kas var būt motivējoši. Šī ir ļoti strikta un perspektīva diēta, kas daudziem cilvēkiem patīk. Dikāna diētai ir viegli sekot, nav jāskaita kalorijas vai jāsver ēdienu. Pirmās divas nedēļas nav ierobežots ēdiena patēriņš.

Paleo diēta

Šī ir bijusi Google visvairāk meklētā diēta 2013.gadā un joprojām nezaudē savu popularitāti arī šodien. Diēta dēvēta arī par alu cilvēka diētu, jo tā nosaka lietot uzturā tikai nomedījamus vai makšķerējamus ēdienus, kā arī salasāmus produktus, piemēram, augļus, dārzeņus, riekstus, olas u.c. Tiek lēsts, ka šī diēta labi noder kā ilgtermiņa ēšanas paradumi, kas ne vien palīdz zaudēt lieko svaru, bet arī uzlabot veselību un samazināt nopietnu saslimšanu risku.

Plusi: Paleo diēta mudina uzturā lietot dabiskus un ķīmiski neapstrādātus produktus. Šī diēta ir vienkārša un neparedz kaloriju skaitīšanu. Ir lielas izredzes sasniegt rezultātus tieši vienkāršā plāna un plašā produktu sortimenta dēļ.

 

AVOTS

Dieviete.lv redakcija, Kristīne

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.