Tev vajadzēs:
- rīsus
- burkānus
- zirnīšus
- sviestu
- sāli
- kariju
Pagatavošana:
- Vairākos ūdeņos (aukstā ūdenī) noskalo rīsus, lai pēdējais ūdens ir dzidrs, tad liec vārīties, neberot klāt garšvielas. Ūdenim rīsi jāapņem un jābūt ~1-1,5 cm virs rīsu līmeņa.
- Kamēr rīsi vārās, uz pannas sviestā apcep ripiņās sagrieztus burkānus un svaigus vai saldētus zaļos zirnīšus.
- Kad rīsi puslīdz gatavi, ber katlā klāt burkānus ar zirnīšiem, tagad vari pievienot sāli pēc gaumes un kariju, kā arī citas garšvielas, ko uzskati par piestāvošām rīsiem un esošajiem dārzeņiem. Vāri, līdz rīsi ir gatavi, regulāri maisot.
Labu apetīti vēl Dieviete.lv redaktore Lapsa