5.3 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Vairākas pazīmes, kas liecina, ka par sevi esi pārāk augstās domās

 

sieviete-kronis

Ir tikai pozitīvi domāt par sevi labu, tomēr daži cilvēki tam neredz nekādas robežas.

Sākas citu cilvēku salīdzināšana ar sevi, nomelnošana, kas citus var novest līdz nervu sabrukumam. Šeit iepazīsties ar lietām, kas liecina par to, ka par sevi esi pārāk augstās domās, un uzzini, kā to mainīt!

1. Tu izbeidz draudzību ar cilvēkiem, kuri nepiekrīt tavam viedoklim

Spilgtākā īpašība, pēc kuras mērīt iejūtīgumu un inteliģenci, ir spēja ieklausīties un respektēt citu cilvēku viedokli – un tam nav obligāti jāsakrīt ar tavu nostāju. Citiem vārdiem – jā, tu vēl aizvien vari palikt draugos ar cilvēkiem, kuri nepiekrīt tavam viedoklim.

Izmanto viedokļu dažādību, lai paskatītos uz lietām no citas puses – ieklausies un iztēlojies, kādēļ otra cilvēka viedoklis ir šāds, centies to pieņemt! Iespējams, ka tu pat iemācīsies kaut ko jaunu.

2. Tu aprunā cilvēkus aiz muguras

No aprunāšanas nekad nekas labs nesanāk. Pārsvarā tā nemaz nav patiesība, kā arī gandrīz vienmēr šī aprunāšana ir kādam sāpīga. Cilvēkiem, kuri paši ar sevi jūtas labi un kuri spēj pieņemt un saprast citus cilvēkus, nav nepieciešams viņus aprunāt aiz muguras, tādēļ nākamreiz padomā, pirms kaut ko saki par citiem!

3. Tu “piepušķo” savus sasniegumus

Vai esi kādreiz redzējusi Nobela prēmijas laureātu, kurš izskaistinātu savus sasniegumus? Protams, nē – un tas ir tāpēc, ka viņam nav nekādas nepieciešamības darīt kaut ko tādu.

Ja tu jūti sevī vēlmi piepušķot kaut ko klāt saviem sasniegumiem, lai tikai uz citiem atstātu labāku iespaidu, atrodi tam izeju, kura būs tiešām noderīga – mācies, attīsti savas prasmes, kas tev tiešām palīdzēs sasniegt to, ko uzskati sev par piemērotu. Ar meliem nekur tālu netiksi!

4. Tu nekad neizrādi savu neaizsargāto pusi

Sīksti vīrieši un ļaunas sievietes ir nekas vairāk kā terorizētāji, bet viņu attieksmei vienmēr ir iemesls – un parasti šie cilvēki ir ļoti vāji.

Līdzjūtība, laipnība un empātija ir īpašības, kuras tevi dzīvē tālu aiznesīs – ja tu nedomā, ka tā ir taisnība, atceries, ka citi cilvēki vēlas vairāk palīdzēt tiem, kuri pret viņiem izturas jauki.

5. Tu nespēj pieņemt konstruktīvu kritiku

Tikai tas, ka kāds tevi kritizē, nenozīmē, ka viņš tevi uzskata par sliktu cilvēku. Viņi tikai dara zināmu, ka tev vēl ir vieta mazai izaugsmei.

Protams, šeit runa nav par tiem cilvēkiem, kuri nepārtraukti tikai kritizē citus, lai paši justos labāk, bet gan tiem, kuru kritikai tiešām ir skaidrs pamatojums un kuri vēlas, lai tu darbu padarītu pēc iespējas labāku.

6. Tu domā, ka likumi uz tevi neattiecas

Tie cilvēki, kuri uzskata, ka likumi nav domāti viņiem, pamatīgi apgrūtina tos, kuri tiem pakļaujas – un tie arī ir cilvēki, kuru dēļ likumu kļūst arvien vairāk.

Dienas beigās tu nesaņemsi balvu par likumu ievērošanu, bet tā tu parādīsi cieņu pārējiem cilvēkiem.

7. Tu baidies riskēt

Dzīvošana pie vecākiem 25 gadu vecumā ir patiešām burvīgs un ērts dzīvesveids. Nopelni pati savu naudu, dzīvo pati savā dzīvoklī – kļūsti patstāvīga!

Protams, sākot individuālu dzīvi vienmēr pastāv risks, bet, ja tu pati sev pierādīsi, ka esi uz to spējīga, daudz ko sasniegsi un lietām sāksi raudzīties citāti.

Tici man – pat tad, ja tu dzīvo pie savas bagātās ģimenes lielajā mājā, kur tev ir viss, kas ir nepieciešams, citu cilvēku acīs tā nav varas, bet gan slinkuma pazīme.

8. Tu neuzņemies atbildību par savu rīcību

Ja tu, līdzko kāds ir uzzinājis par tavu rīcību, ar ko nelepojies, centies vainu novelt uz citu cilvēku, man tev ir jaunumi – tu neesi tik brīnišķīga, kā tev šķiet.

 

Ja tu pieļauj kļūdu – atzīsti to! Tā nav vājuma, bet gan gudrības pazīme. Ja tu kādu esi sāpinājis – atvainojies! Cilvēki spēj novērtēt tos, kuri paši spēj atzīt savas kļūdas.

 

 

zeltene

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.