Tev vajadzēs:
- 300 ml piena
- 20 g svaigā rauga vai 6 g sausā rauga
- 4 ēdamk.cukura
- 3 ēdamk.eļļas vai pikuci sviestiņa
- šķipsniņu sāls
- 340 g kviešu miltu
- eļļu cepšanai
Pagatavošana:
- Uzsildi pienu līdz ~37 grādu temperatūrai (lai iemērcot roku tā nesvilst un arī nesalst).
- Raugam pieber ēdamkaroti cukura, pielej puskrūzi siltā piena, samaisi un atstāj raugu “atdzīvoties”.
- Atlikušajā pienā ieber cukuru un sāli, ielej eļļu, iesijā pusi miltu un rūpīgi samaisi.
- Masai pielej raugu, kad tas ir 2x palielinājis apjomu, iesijā atlikušos miltus un visu kārtīgi samaisi.
- Liec mīklas bļodu, pārsegtu ar dvielīti, siltumā uzrūgt uz pusstundu.
- Kad mīkla uzrūgusi, uz pannas uzkarsētā eļļā, aukstā ūdenī mērcējot ēdamkaroti, lej pankūkas un cep no abām pusēm brūnas.
Labu apetīti vēl Dieviete.lv redaktore Lapsa