3.4 C
Rīga
svētdien, 22 decembris, 2024

Supergardās rauga pankūciņas

 

pankukas-rauga

Tev vajadzēs:

  • 300 ml piena
  • 20 g svaigā rauga vai 6 g sausā rauga
  • 4 ēdamk.cukura
  • 3 ēdamk.eļļas vai pikuci sviestiņa
  • šķipsniņu sāls
  • 340 g kviešu miltu
  • eļļu cepšanai

Pagatavošana:

  • Uzsildi pienu līdz ~37 grādu temperatūrai (lai iemērcot roku tā nesvilst un arī nesalst).
  • Raugam pieber ēdamkaroti cukura, pielej puskrūzi siltā piena, samaisi un atstāj raugu “atdzīvoties”.
  • Atlikušajā pienā ieber cukuru un sāli, ielej eļļu, iesijā pusi miltu un rūpīgi samaisi.
  • Masai pielej raugu, kad tas ir 2x palielinājis apjomu, iesijā atlikušos miltus un visu kārtīgi samaisi.
  • Liec mīklas bļodu, pārsegtu ar dvielīti, siltumā uzrūgt uz pusstundu.
  • Kad mīkla uzrūgusi, uz pannas uzkarsētā eļļā, aukstā ūdenī mērcējot ēdamkaroti, lej pankūkas un cep no abām pusēm brūnas.

 

Labu apetīti vēl Dieviete.lv redaktore Lapsa

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.