1.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Eiropas vīndari kopā ar gardēžiem atklāj Rimi vīna dārzu

 

viesi_2

Pasaules līmeņa Vācijas un Itālijas vīndari kopā ar Rimi gardēžiem un vīna baudītājiem no Latvijas atklāj jaunu un Baltijas mazumtirgotāju vidū unikālu iniciatīvu, kur satiekas izcils vīns un maltīte – Rimi vīna dārzs. Rimi vīna dārzā būs apkopota bagātīga informācija par vīnu, tā lietošanu, saderību ar ēdienu un lielveikalu tīklā Rimi pieejamo vīnu sortimentu. Jaunie risinājumi palīdzēs pircējiem paplašināt savas zināšanas un ērti piemeklēt konkrētam ēdienam un noskaņojumam piemērotāko vīnu.

Malkojot sešu marku Latvijas Gada vīna 2016 laureātus un mielojoties ar Rimi gardēžu Ilzes Jurkānes latviskajiem un Normunda Baranovska itāļu tipa «dāmu pirkstiņiem», kā arī Lienes Zemītes trīskāršo desertu, vīnzinis Mārcis Mitrevics kopā ar Latvijas sabiedrības populārākajiem vīna baudītājiem iepazīstināja klātesošos ar Rimi vīna dārzu.

Rimi vīna dārzs ir plašs koncepts, kas ietver interneta vietni www.gardezi.lv/vinadarzs, īpašus piedāvājumus Rimi vīna dārza dalībniekiem un risinājumus Rimi veikalos. Vietnē pieejama visplašākā informācija par Rimi vīna sortimentu, dažādu vīnu izcelsmi un praktiski padomi, kā izvēlēties ēdienam atbilstošāko vīnu – sākot no vieglām uzkodām un beidzot ar izsmalcinātiem desertiem. Izvēloties sev interesējošo vīnu, iespējams uzzināt piemērotu ēdienu receptes un ieteikumus. Lai pilnvērtīgi izmantotu Rimi vīna dārza sniegtās priekšrocības, ikviens lojalitātes kartes Mans Rimi lietotājs var pieteikties Rimi vīna dārza vietnē, kā arī kioskos, kas pieejami visos Rimi veikalos.

Atklāšanas pasākumā pirmā “pastaiga” pa Rimi vīna dārzu kopā ar vīnziņiem no Veneto reģiona Itālijas ziemeļaustrumos un Pfalcas reģiona Vācijā ilustrēja, kā top vīns un kā vīna ražošanas prasmes tiek pārņemtas no paaudzes paaudzē. Diego Kotini pārstāv tradicionālu itāliešu vīndaru dzimtu, kas radījusi iecienīto Monte Zovo zīmolu. Savukārt Gerhards Brauers no Pfalcas reģiona Vācijā pārstāv rūpniecisko vīna ražošanas virzienu, vadot uzņēmumu Ruppertsberger Weinkeler. Tā ražotā produkcija Latvijā guvusi gluži neticamus rezultātus, pagājušajā gadā Rimi veikalos 15 reizes pārspējot plānotos pārdošanas apjomus.

«Pasaulē ir pieejami vairāk nekā 10 tūkstoši vīnogu šķirņu un no tām iegūtās vīna markas ir gandrīz neiespējami saskaitīt, kur nu vēl visas iepazīt. Lai noorientētos veikala piedāvājumā, pircējam nepieciešams diezgan daudz zināšanu, tādēļ esam sagatavojuši vīna cienītājiem noderīgu palīgu – vietni, kurā varēs sameklēt visu nepieciešamo informāciju, padomus un ieteikumus,» atklāšanas pasākumā skaidroja Rimi gardēdis, vīnzinis Mārcis Mitrevics. Viņa teikto apstiprina arī tirgus un pētījumu centra SKDS veiktais pētījums, kurā noskaidrots, ka Latvijā sevi par vīna pazinējiem uzskata tikai katrs desmitais tā lietotājs.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.