Tev vajadzēs:
- makaronus (pēc izvēles)
- ledus salātus
- tomātus
- prošuto šķiņki
- parmezānu
- citronu
- olīveļļu
- sāli, cukuru, piparus
Pagatavošana:
- Izvāri makaronus, taču nepārvāri. Makaroniem jābūt “sekundi pirms gatavības”.
- Bļodā vieglās kārtās ieber makaronus, saplūkā ledus salātus un prošuto šķēles, sagriez tomātus daiviņās, atkal liec makaronus, tad salātus, šķiņķi un tomātus.
- Pārslaki kārtojumu ar mērci, ko pēc garšas gatavo, svaiga citrona sulā izšķīdinot sāli un cukuru, pievieno nedaudz svaigi maltus piparus, ja vēlies, arī kaltētu baziliku, pielej olīveļļu un rūpīgi izmaisi. Vislabāk šo mērci sakult līdz bālganai krāsai, tad sulas maisījums ar eļļu būs labi sajaucies.
- Ar iespējami lielu karoti samaisi salātus, lai sajauktos kārtas un mērce “tiktu” visiem salātiem.
- Salātus liec uz šķīvja un pārkaisi ar rīvētu parmezānu.
Mērce jāsagatavo pirms makaroni ir izvārījušies, un kārtas jāliek veikli, lai pasniegt varētu vēl siltus salātus.
Labu apetīti vēl Dieviete.lv redaktore Lapsa