Tev vajadzēs:
- baltmaizi vai graudu maizi
- olas
- avokado
- sarkano sīpolu
- papriku
- citronu
- sāli, piparus
Pagatavošana:
- Pavisam nedaudz apgrauzdē maizes šķēles, lai tām rastos neliela, kraukšķīga garoziņa.
- Pēc gaumes izcep olas. Man patīk apcept no abām pusēm, bet, lai paliek šķidrs dzeltenums.
- Smalki sagriez sīpolu. Papriku sagriez strēmelēs. Samīci nomizotu avokado ar šķipsniņu sāls, nedaudz maltiem pipariem un pāris pilieniem citronu sulas.
- Uz apgrauzdētās maizes šķēles uzsmērē avokado pastu, uzkaisi sīpolu gabaliņus, liec paprikas strēmelītes un visam pāri – cepto olu.
Šādu olu maizi vari ēst vienu pašu brokastīs vai pie salātiem vieglās pusdienās.