14.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

5 dabiski produkti, lai samazinātu svaru

 

odzinas

Bumbieri

Pagatavo augļu salātu bļodu, iekļaujot bumbierus. Tie palīdzēs atbrīvoties no liekā svara, atklāj Riodežaneiro Universitātes pētījumi. Pētījums, kas tika publicēts žurnālā “Uzturs,” atklāj, ka sievietes,kas dienas laikā apēd 3 bumbierus, zaudēja lielāku skaitu kaloriju kā tās, kuras tos nelietoja uzturā. Tāpēc, ka bumbieri ir šķiedrvielām bagāti, tie piepilda vēderu un neļauj pārēsties. Vislabāk apēst bumbieri pirms maltītes, lai samazinātu apetīti.

Greipfrūti

Atsaucoties uz “Skrips klīniku” (“Scripps Clinic”), Kalifornijā, apēdot pusi greipfrūta pirms ēšanas, tu palielini izredzes samazināt svaru, pat, ja nemaini neko citu savā diētā. Nomizotus un sagrieztus gabaliņos, pievieno tos spinātu salātiem.

Mandeles

Apēdot saujiņu mandeļu dienā, apvienojumā ar veselīgu diētu, palielināsi iespēju zaudēt svaru. Diētas pētījuma dalībnieki, kas pusgadu ikdienā uzturā lietoja mandeles, samazināja 18% no sava svara. Izmanto tās kā uzkodas darbā un sasmalcinātas pievieno jogurtam vai auzu pārslu biezputrai.

Melnā šokolāde

Nespēj pretoties šokolādei? Nav vajadzība! Atsaucoties uz jaunu Taivānā veiktu pētījumu, kas publicēts žurnālā “Agrikultūra un ēdiena ķīmija” (“Agriculture and Food Chemistry”), melnā šokolāde un citi produkti, kas pilni ar antioksidantiem, var palīdzēt novērst tauku uzkrāšanos ķermenī. Izkausē melno šokolādi un pārklāj veselīgās sausmaizītes ar to.

Baltās pupiņas

Baltās pupiņas un spēcīgs tauku dedzinātājs. Ja uzturā lietosi baltās pupiņas, iekļaujot tās vismaz vienā maltītē, sadedzināsiet 25% vairāk tauku kā tad, ja tās neiekļausiet savā uzturā, pamatojoties uz pētījumiem Kolorado universitātē (“University of Colorado”). Izmēģini sautēt sīpolus ar ķiplokiem olīveļļā, pievieno divas bundžiņas balto pupiņu, izveido biezeni un gatavs.

 

 

Dieviete.lv redakcija, Kristīne

AVOTS

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.