8.6 C
Rīga
svētdien, 28 aprīlis, 2024

10 soļi, lai cīnītos pret zemu pašvērtējumu

 

sieviete-hipsters

  1. Izveido komplimentu burciņu

Vesela mēneša garumā, katru dienu uzraksti to, kas tev sevī patīk. Derēs jebkas pozitīvs, ko par sevi uzrakstīsi. Mēneša beigās izej cauri sarakstam un saglabā atmiņā lietas, kas tev sevī patīk.

  1. Sāc dzīvot TAGAD

Bieži vien mūs nomāc zems pašvērtējums, jo turamies pie lietām, ko nevaram mainīt. Es neesmu pieteiekami talantīga, es izgāzīšos kā veca sēta – pārstāj šādi domāt un dzīvo te, šai mirklī.

  1. Glabā žurnālu

Kad tu izraksti savas sajūtas, tu no tām atbrīvojies veselīgā veidā. Kad esi izrakstījusi visas savas sajūtas, aizver to un nākamreiz atver tikai tad, kad atkal ir ko pierakstīt.

  1. Apzinies savu negativitāti

Kad tu sevi pieķer pie negatīvām domām, apzinies to. Kad tu pieķer sevi esot negatīvai, tev ir iespēja to slāpēt ar pozitīvu pretreakciju.

  1. Pajautā sev “Ja…”

“Ja kāds cits būtu manā situācijā vai es liktu viņam negatīvi justies?” Reizēm objektīvi paskatoties uz situāciju un sevi, ir iespējams justies pozitīvāk.

  1. Sarunājies ar sevi pašu

Sarunājies ar sevi kā pieaugušo. Kāpēc tu jūties tā, kā jūties? Kā tu vari vērst šo situāciju par labu?

  1. Pārstāj nosodīt sevi un citus

Parasti tie, kas cieš no zema pašvērtējuma ir negatīvi arī citos savas dzīves posmos. Ja pieķer sevi kritizējot citus, pārstāj to. Esi pozitīvāks visos savas dzīves aspektos.

  1. Sāc meditēt

Darot ko relaksējošu, tev var izdoties būt lielākā saskaņā ar sevi. Pamēģini un katru dienu veic dziļo elpošanu vismaz 15 minūšu garumā.

  1. Iemācies palaist prom visu nevajadzīgo

Pārstājot koncentrēties uz to, kas tevī rada trauksmes sajūtu, var būt labākais, kas ar tevi var notikt.

  1. Esi aktīvs savas dzīves dalībnieks

Neesi aizmugurē sēdošais. Kad tu ļauj emocijām vadīt savu dzīvi, tu patiesībā neesi pie kontroles. Sāc aktīvi iesaistīties savā dzīvē.

 

Dieviete.lv redakcija, Kristīne

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.