Sastāvdaļas – 200 g eļļā konservēts tuncis, 300 g kartupeļu, 200 g burkānu, 1 liels sīpols, 4 vārītas olas, sāls, majonēze.
Pagatavošana.
Kartupeļus un burkānus izvāra, atdzesē un nomizo.
Smalki sagriež sīpolu, pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 10 minūtēm. Pēc tam ūdeni nolej un sīpolus izskalo ar aukstu ūdeni (to dara, lai noņemtu sīpoliem rūgtumu).
Burkānus un kartupeļus sarīvē uz smalkas rīves katru atsevišķā traukā.
Vārītām olām atdala baltumus no dzeltenumiem un katru atsevišķi sarīvē.
Zivs konserviem nolej šķidrumu, zivi sasmalcina ar dakšiņu un liek uz šķīvja kā pirmo kārtu salātiem. Pārsmērē ar majonēzi.
Virsū liek olu baltumus, mazliet majonēzi.
Nākamie ir vārītie burkāni, kuri arī pārsmērēti ar majonēzi.
Virsū liek sīpolus, tad kartupeļus, mazliet pasāla un pārsmērē ar majonēzi.
Pēdējie ir olu dzeltenumi, majonēzi vairs nevajag.