2.5 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Daudz laimes, Maestro

 

Šodien, 12. janvārī, savu 81. dzimšanas dienu svin maestro Raimonds Pauls. Izcilais pašmāju komponists savu jubileju pavadīs pie klavierēm uz skatuves. Savas dzimšanas dienas koncertā Raimonds Pauls muzicēs kopā ar Latvijas Radio bigbendu un “Sinfonietta Rīga” stīgu grupu. Programmā skanēs pasaulslavenu komponistu operu ārijas džeza aranžējumos un īpašā klavieru skanējumā.

 

Neskatoties uz pieklājīgo vecumu, maestro aizvien raksturo divas lietas – skatuve un humors. Šķiet, ka 80% savas dzīves Raimonds Pauls atrodas pie klavierēm uz skatuves koncertā vai koncerta mēģinājumos. Ar bērniem raksturīgo azartu un dzīves prieku maestro labprāt ķeras pie jauniem izaicinājumiem ar ko pārsteigt klausītājus. Šobrīd nenoliedzami viens no aktuālākajiem projektiem ir maestro sadarbība ar dziedātāju Agnesi Rakovsku.  Abu sadarbības sākumā dziedātāja šo rindu autoram stāstīja, kā pēc pirmajiem mēģinājumiem naktīs neesot varējusi gulēt un pat raudājusi. Uz šo apgalvojumu maestro ar sev raksturīgo  izbrīna pilno izteiksmi noteica: “Mjā, labi viņai- es aizvien pēc mūsu mēģinājumiem lāga nevaru acis aizvērt!”. Savukārt pērn vasarā dienasgaismu ieraudzīja abu sadarbības dziesmas “Vienaldzības” videoklips. “Pēc klipa noskatīšanās devos iedzert sirds zāles, nervu zāles un  pagulēt klusumā. Vispār esmu gandarīts un man patīk, ka Agnese meklē savu pieeju un dara. Tādu eksperimentētāju Latvijā nav daudz,” tā pēcāk par klipu izteicās maestro.

Dieviete.lv sirsnīgi sveic izcilo taustiņu virtuozu dzimšanas dienā, vēlot labu veselību un vēl daudz radošus izaicinājumus.

Teksts: Emrys

Foto: Emrys

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.