14.5 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

Ko mēs varam mācīties no vācietēm? 5 dzīves gudrības, kas noderēs ikvienai sievietei!

 

Neskatoties uz atšķirībām audzināšanā, dzīves uztverē un vērtībās, katra sieviete cenšas realizēt savas ieceres un dzīvē būt patiesi laimīga. Mūsu redakcija apkopoja vairākas vācu sieviešu atziņas, kuras iemācīs mūs rūpēties par sevi un savu personīgo telpu, kļūstot daudz laimīgākām.

Vācu sieviešu atziņas:

  1. Neskatieties uz vīrieti kā iespēju atrisināt visas savas problēmas

Un šoreiz runa nav pat par emancipāciju vai vēlmi gūt pārākumu. Galu galā – cilvēki nav mums doti uz mūžu. Jūsu dzīvesbiedrs palikt bez darba, aizies prom no jums vai vienkārši zaudēs dzīvību. Protams, vienmēr ir patīkami, ka grūtā situācijā ir kāds, uz ko paļauties. Taču, ja laikus neiemācīsieties tikt galā ar savām problēmām, vēlāk būs tikai grūtāk. Kaisli ar laiku nomainīs ikdienišķas situācijas, kas sev līdzi nesīs daudzus nepatīkamus atgadījumus un emociju uzplūdumus. Jūs esat divi cilvēki, kas atvieglo viens otra dzīves gājumu, tieši tādēļ jūs esat kopā.

  1. Esiet jūs pašas, nevis kādam mājsaimniece, mamma vai sieva

Vācietes nebūt nav karjeras meklētājas un noteikti nesamazina ģimenes vērtību, kā tas var likties pirmajā acu uzmetienā. Viņas vienkārši šos aspektus nepadara par savas dzīves mērķiem. Viņas ir reālistes, kas gatavas teju uz visu. Kāda no partnera neauglībām, cilvēka neesamība blakus – mūsdienu pasaules reālā situācija. Šeit sieviete ir tieši tāda pati personība, kā vīrietis. Ja vīrietis gados bez ģimenes tiek saukts par “vecu vilku”, tad sievietes šeit sauc par “vecām lauvenēm”, nevis nekam nenoderīgām sievietēm. Pat tad, ja sievietei paveicas un viņai ir bērniņš, tas neapstādinās viņu no veco hobiju un interešu realizēšanas.

Jā, viņas ir mātes un sievas, bet viņas mīl niršanu un reizēm mēdz uztaisīt sev tetovējumu. Viņām ir ļoti daudz personīgo interešu un nodarbošanos. Jo vācu sievietes saprot, cik svarīgi ir būt laimīgai un darīt to, kas pašai patīk.

  1. Citu cilvēku personīgā dzīve lai arī paliek viņu personīgā dzīve

Vācija nekad nedzirdēsiet šādus jautājumus: “Kādēļ neesi precēta/ nav bērnu/ nav vīra vai drauga?” Pat par vecumu parasti viņām neviens nejautā, vai arī dara to gaužām reti. Tas varētu šķist pat ļoti dīvaini, bet vāci tiešām nemīl apspriest citu cilvēku personīgo dzīvi.

Varētu šķists, ka tas liecina par vienaldzību vai to, ka viņām vienkārši ir drausmīgs raksturs. Taču pēc kāda laika mēs saprotam, ka tas ir ļoti veiksmīgs dzīvošanas veids. Par savām personīgajām problēmām viņas var stāstīt mammai vai māsai, un arī – tikai tad, ja viņas tiešām to vēlas. Nav patīkami, kad cilvēki jūs rausta par lietā, kas jau tā jums ir tik ļoti intīmas. Tieši tādēļ to sauc par personīgo dzīvi, lai tā tāda arī paliktu.

  1. Vajag būt vienkāršākai

Vācu sievietes reti kad aprunā un vij tenkas. Ja viņām kaut kas nepatīk, viņas tā arī sejā tam cilvēkam pateiks par to. Ja viņām ir slinkums doties ar draudzeni satikties, viņas tā arī pateiks, nevis izdomās muļķīgas atrunas. Visiem tak tā mēdz gadīties.

Ja viņām ir enerģijas izsīkums vai depresija, viņas nenokraus sevi ar darbiem, bet vienkārši dodas pie ārsta, lai paņemtu slimības lapu. Viņas to dara, lai varētu nostāties atpakaļ uz kājām un vienkārši atpūstos. Ja viņām nepatīk augstpapēžu kurpes, viņas vienkārši pāries uz kedu nēsāšanu.

  1. Dabīgais skaistums

Starp citu, runājot par ārējo izskatu. Daudzi uzskata, ka vācu sievietes stipri pāršauj pāri strīpu ar savu vienaldzību pret ārējo izskatu. Mēs tak esam pieradušas, ka katrs gājiens uz darbu vai veikalu ir visīstākie svētki. Vācu sievietes ir pieradušas pie pavisam cita dzīves uzskata: ja tas nav saviesīgs pasākums vai kāzas, tad ikdienā viņas sniedz priekšroku ērtiem apaviem un apģērbam, kā arī neitrālam grimam.

Turklāt, pat tik vienkāršas lietas var būt elegantas. Pārāk izceļoša grima vietā viņas uzvelk neparastas rotaslietas. Starp citu, skaisti, kopti un vienkārši mati ir ļoti elegants viņu ārējā izskata papildinājums.

Ja ņemsiet vērā šos vienkāršos ieteikumus, noteikti kļūsiet daudz laimīgāka! Dalieties arī ar savām draudzenēm!

 

 

1 KOMENTĀRS

  1. Kādu laiku iznāca padzīvot Vācijā. Nemūžam negribētu ne ārēji, ne iekšēji līdzināties vācietēm. Ārēji tiešām dominē ”vienkāršums”, neteiktu, ka vācietes ir ļoti koptas, drīzāk jau tāds nevīžīgs ārējais koptēls. Un iekšēji visi vācieši ir skopi un orientēti tikai uz sevi. Latvijā tomēr sievietēm piemīt sava elegance, ne par velti daudzi ārzemju vīrieši izceļ, ka Latvijā dzīvo skaistas sievietes.

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.