Tā kā ir labi organismam dot atslodzi no gaļas, tomēr kārojas arī kādu burgerīti, prātā pārcilāju dažādas sastāvdaļas un mērces, un “uzbūvēju” veģetāro burgerīti.
Tev vajadzēs:
- burgeru maizītes (izmantoju Hanzas maiznīcas maizītes)
- marinētus gurķus
- tomātus
- Ķīnas kāpostu
- sarkano sīpolu
- vidēji cietu sieru
- Cēzara mērci (man patīk Spilvas ražotā mīkstajā iepakojumā)
- nedaudz eļļas (izmantoju olīveļļu)
Pagatavošana:
- Uzkarsē pannā nedaudz eļļas un apbrūnini katru maizītes “vidiņu”.
- Uz pamata maizītes liec tomāta šķēli (es papildināju ar sāli un maltiem pipariem), virsū liec siera šķēles.
- Uz siera šķēlēm kārto no kātiem noplēstas Ķīnas kāpostu lapas.
- Uz kāpostlapām uzklāj Cēzara mērci pēc ieskatiem. To vari aizstāt arī ar gurķu mērci.
- Uz mērces liec plānās šķēlītēs sagrieztus sarkanos sīpolus, uz tiem – plānās šķēlītēs sagrieztus marinētos gurķus, un visam virsū uzliec maizītes “cepurīti”.
Man pašai ļoti garšo šis burgera variants.
Ja Tev ir kāda veģetāra burgera recepte, neturi sveci zem pūra, padalies tepat komentāros vai rakstot uz redakcija@dieviete.lv
Labu apetīti vēlot,
Dieviete.lv redaktore Lapsa