6.3 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

No kā sievietes visbiežāk baidās un par ko domā pirms seksa?

 

Satraukums un saspringums guļamistabā pavisam noteikti nenāk par labu ne tavām attiecībām, ne pašsajūtai. Nesen amerikāņu un Eiropas sieviešu vidū tika veikta aptauja, lai noskaidrotu lietas, par ko viņas visvairāk satraucas pirms seksa. Zemāk ir apkopotas populārākās atbildes un to risinājumi.

PARTNERIM NEPATIKS TAVS KAILAIS ĶERMENIS

Būsim godīgi: Mums visiem ir kaut kādi kompleksi – vai nu tas būtu kāds lieks kilograms vēdera apvidū vai bedrīte uz dibena vaiga. Taču, tā vietā, lai satrauktos par tādiem niekiem, koncentrējies uz procesa izbaudīšanu. Realitāte ir tāda, ka seksa laikā tavs partneris noteikti nedomā par taviem mazajiem trūkumiem, tāpēc atslābsti.

VIŅAM VARĒTU BŪT STS / SEKSS BEIGSIES AR NEPLĀNOTU GRŪTNIECĪBU

Ir skaidrs, ka runāšana par šo tēmu nav foršākā lieta pasaulē, bet… Ja vēlies būt droša, tas ir jādara. Protams, ne visi teiks taisnību, un pat ne visi zina, ka viņi varētu būt inficēti. Tieši tāpēc vienkāršākais veids, kā sevi pasargāt, ir lietot prezervatīvu. Ja runā par grūtniecību, tad, ja prezervatīvu lieto pareizi, ir ļoti maza iespēja, ka tas saplīsīs. Pārbaudi to pirms uzvilkšanas un pēc, un tad viss būs kārtībā.

TAVS PARTNERIS NEVĒLĒSIES LIETOT PREZERVATĪVU

Jā, bez prezervatīva sajūtas ir citādākas, un pat labākas. Taču ir jāatceras, ka sevis pasargāšana no STS un nevēlamas grūtniecības ir daudz svarīgāka nekā otra cilvēka vēlmju apmierināšanas. Ja partneris uzstāj, ka nevēlas izmantot prezervatīvu, vienkārši pajautā viņam, vai palikt bez seksa ir labāk nekā uzvilkt prezervatīvu. Ja viņš saka, ka viņam tā nav līdzi, parūpējies par to, lai tev pašai vienmēr tas būtu.

VIŅŠ NEPIEŅEMS ATTEIKUMU / DARĪS KAUT KO, KAS TEV NEPATIKS

Pirms ļauties seksam, pajautā sev: Vai es uzticos šim cilvēkam? Vai viņa klātbūtnē es varu justies droši? Kamēr daudzas sievietes koncentrējas uz vīrieša vēlmju apmierināšanu, viņas aizmirst par to, kas viņām pašām patīk vai nepatīk. Protams, ir jāmāk izmēģināt jaunas lietas, bet tikai tad, kad jūties par to pārliecināta. Ja kaut kas nav kā vajag, runā. Vīrieši neprot lasīt tavas domas, tāpēc ir normāli apstāties un aprunāties. Protams, ir jāatceras, ka, ja partneris nerespektē tavu viedokli, tad tu noteikti nevēlies būt ar tādu cilvēku. Ja viņš turpina uzstāt, vienkārši apģērbies un aizej.

SEKSA LAIKĀ NOTIKS KAUT KAS APKAUNOJOŠS

Fakts: Sekss ir nekārtīgs process. Būs savādas skaņas, šķidrumi, kustības… Bet tev vienkārši par to jāaizmirst un jāturpina baudīt procesu. Ja partnerim kaut kas no tā visa nepatīk un viņš jūtas pretīgi, tad viņš nav nobriedis un noteikti nav cilvēks, ar ko tev būtu jādala sava gulta.

TU NESPĒSI PARTNERI PIENĀCĪGI APMIERINĀT

Orgasmam noteikti nebūtu jābūt vienīgajam un galvenajam seksa mērķim. Un, ja tas arī nenotiek, nesatraucies. Galvenais ir spēja izbaudīt procesu, otra tuvību un ķermeni. Ja tu tomēr vēlies, lai viss ir maksimāli labi, pajautā viņam, kas viņam patiktu un kas tev būtu jādara. Ik pa brīdim vari uzdot arī pavisam vienkāršu jautājumu – „Vai tev patīk tas, ko es daru?”

TU ESI SLIKTA SEKSĀ

Gribi pačukstēsim tev vienu faktu? Neviens nav slikts skesā. Varbūt kādam ir mazāka pieredze, taču tas neko nenozīmē. Kamēr tu centies saprast otra cilvēka vēlmes un intereses, runā un rīkojies, tikmēr viss izdosies.

 

Tekstu sagatavoja: Diāna Dieviete/ Avots: Health.com

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.