1.1 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

12 patiesības par seksu, ko jāuzzina visām sievietēm līdz 30 gadu vecumam

 

Sekss ir daudz sarežģītāks process, nekā mēs to redzam filmās. Daudzas sievietes, kurām ir jau pāri 30, ir atzinušas, ka 20 gadu vecumā būtu vēlējušās zināt lietas, ko zina tagad. Zemāk ir apkopotas tieši tās 12 lietas par seksu, kuras būtu jāzina visām sievietēm, vēl pirms viņas pārkāpj 30 gadu slieksni.

SMIETIES IR NORMĀLI

Sekss varētu šķist kā ļoti nopietns process, kurā smiekliem nav vietas. Atslābinies! Ir tikai normāli sapīties dīvainās pozās, saprast, ka ķermenis mēdz izdvest dīvainas skaņas, tu izkrīti no gultas, vai kādam kāju sarauj krampī. Viss nevar un nebūs perfekti! Un, ja kaut kas no tā arī notiek, pasmejies!

LIETO LUBRIKANTU

Daudzi cilvēki uzskata, ka lubrikanta izmantošana ir apkaunojoša lieta. Bet, kā būtu ar to, ka tā ir palīdzība brīdī, kad dabiskais lubrikants pieviļ? Ja tu jūti, ka slīdamība nav pietiekama, un tu izjūti diskomfortu, ņem talkā lubrikantu. Tas parūpēsies arī par jaunām, interesantākām izjūtām.

NEAIZMIRSTI PREZERVATĪVUS

Jaunas meitenes biežāk „iekrīt” uz vīriešu izteiktajām frāzēm „Ar gumiju nav tik patīkami”, „Man prezervatīvs traucē”, „Man visi prezervatīvi ir par mazu”, „Man nav līdzi” utt. Nepieļauj kaut ko tādu! Prezervatīvi ļoti labi staipās, mūsdienās ir pieejami ekstra plāni, un arī sievietes pašas var parūpēties par sevi, nēsājot līdzi pāris somiņā.  Nepieļauj iespēju nodarboties ar seksu bez prezervatīva, ja nevēlies neplānotu grūtniecību vai STS.

SEKSAM NEVAJADZĒTU BŪT SĀPĪGAM

Mēģināt jaunu ir labi, taču tam nekādā gadījumā nebūtu jābūt sāpīgi. Pat tad, ja sekss ir jau ierastās un pārbaudītās pozās, tam nebūtu jāsāp. Ja sāp, doties pie sava ārsta.

ORGASMU TĒLOŠANAI NAV NEKĀDA LABUMA

Jā, varbūt dažkārt viss nav tik labi kā gribētos, tu esi pārgurusi, un gribi, lai ātrāk viss beidzas… Bet tas noteikti nav iemesls tam, lai tēlotu orgasmu. Gribi piepacelt partnera ego? Dari to citos veidos, nevis melojot. Ja tu tēlosi, viņš domās, ka visu dara pareizi, tāpēc turpinās tādā pašā garā. Tas taču nav tas, ko vēlies, vai ne? Izskaidro, kas ir kas.

NEKONCENTRĒJIES UZ ĀTRU NOBEIGUMU

Neskrien notikumiem pa priekšu! Kāds ir prieks no tā, ka tu jau kopš paša seksa sākuma domā tikai par to, kā ātrāk beigt? Un, ko tu darīsi, ja sasniegt orgasmu neizdosies? Tas viss nav interesanti un baudāmi. Izbaudi procesu!

ĻAUJIES BAUDAI

Daudzas sievietes pasaulē vēl joprojām domā, ka seksuālā bauda ir kā vienvirziena iela, kura ved līdz viņu partnerim. BET! Sekss ir divvirziena iela, kurā abiem cilvēkiem ir jāgūst līdzvērtīgs baudījums. Tieši tāpēc, ja tu visu laiku esi domājusi tikai par to, kā apmierināt partneri, sāc domāt par to, kā apmierināt sevi.

NE VIENMĒR IR VAJADZĪGS PARTNERIS…

Ja tu vēl neesi pārliecināta par to, ko vēlies saņemt gultā un jūties mazliet neērti par savām sajūtām,  tad masturbācija var būt risinājums. Eksperimentē ar ātrumu, spēku un veidu, kā tu sevi aiztiec. Velti laiku sev, noskaņojies un izpēti, kas tavam ķermenim patiesi patīk!

ĻAUJIES JAUNĀM LIETĀM

Tas ir tik viegli – nodarboties ar seksu sev vienā vai divās zināmās un ierastās pozās. Bet zini ko? Tavā ķermenī ir daudz, daudz erogēno zonu. Kāpēc gan neiesaistīt procesā tās? Ļaujies skūpstiem un glāstiem pa visu ķermeni; ņem talkā palīglīdzekļus. Tas viss padara tavu seksuālo dzīvi raibāku!

NESATRAUCIES PAR SAVU ĶERMENI

Daudzas sievietes pusmūža vecumā atzīst, ka vēlētos 20 gadīgai sev pateikt to, ka nav jāsatraucas par to, kā izskatās viņu kailais ķermenis. Protams, pašpārliecinātību nevar uzburt, tāpēc ir nepiešama pacietība, mīļums pret sevi un laiks. Padomā, kas tev liek justies skaistai; kas tavā ķermenī ir skaists, un tu noteikti jutīsies seksīgāka.

AR PRĀTU ESI PROCESĀ

Ir tik viegli domās kaut kur aizklīst… Bet nedari to seksa laikā! Nedomā par to, kā izskaties, nedomā par lietām, kas tev jāizdara rīt. Ar prātu esi procesā! Kā atvieglot procesu? Atņem sev kādu maņu. Piemēram, izslēdz telpā gaismu. Tā tu neko neredzēsi, līdz ar to vairāk varēsi koncentrēties uz sajūtām.

SAPROTI, KA VĒL IR DAUDZ JĀMĀCĀS

Esi dzirdējusi teicienu – jo vairāk zini, jo mazāk zini? To varētu attiecināt uz seksu. Daudzas sievietes atzīst, ka jaunībā sevi uzskatījušas par ekspertiem seksa jomā, taču, jo vecākas kļuva, jo vairāk saprata, ka neko daudz viņas nezina. Visam ir nepieciešams savs laiks, lai apgūtu un trenētos. Lasi teoriju, praktizē dzīvē… Un galvenais, nebaidies meklēt palīdzību, ja kaut kas tevi mulsina vai kaut ko nesaproti. Labāk ir visu noskaidrot uzreiz, nevis pēc desmit vai 15 gadiem.

 

Tekstu sagatavoja: Diāna Dieviete/ Avots: Health.com

 

 

2 KOMENTĀRI

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.