5.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Mīti par kosmētiku, kuriem sievietēm ir jāpārstāj ticēt

 

Mirror, mirror... by Maria Mylnikova on 500px.com

Mūsdienās kosmētika ir neatņemama daudzu sieviešu sastāvdaļa. Arī perfekta grima izveidošanas māksla ir mainījusies (pietiek paskatīties kaut vai kontūrēšanu). Taču, dzenoties pakaļ jaunajiem skaistuma standartiem, sievietes ir aizmirsušas par vairākiem pamatnoteiktumiem, kurus nedrīkst neievērot.

Mīts: Skropstu tušu var izmantot tik ilgi, līdz tā sāk velties kamoliņos

Jā, kamoliņi tušā ir viena no pazīmēm, kas liecina par to, ka tuša ir veca. Taču katrai skropstu tušai ir derīguma termiņš, un parasti tas ir ap trim mēnešiem. Jo ilgāk pēc termiņa beigām tu tušu lieto, jo lielāka ir iespēja iegūt kādu infekciju.

Mīts: Gulēšana ar uzklātu kosmētiku nekādu ļaunumu nenodara

Kad tu guli, tava sejas āda mēģina atjaunoties. Bet, ja uz tavas sejas ir palicis uzklāts tonālais krēms, tas aizsprosto poras, atūdeņo ādu un traucē tai atjaunoties. Tas var beigties ar dažādām infekcijām un izsitumiem.

Mīts: Kosmētikas dēļ veidojas akne

Te ir jāsaka, ka šis mīts ir tikai daļējs. Pati par sevi kosmētika nekādas slimības neveido. Ja vien tajā nav kādas kaitīgas baktērijas. Tas, savukārt, nozīmē, ka biežāk ir jāmazgā kosmētikas otiņas un sūklīši.

Mīts: Kosmētikai nav derīguma termiņa

Protams, ka ir! Visiem kvalitatīviem kosmētikas produktiem ir noteikti derīguma termiņš. Tiklīdz tu atver kādu kosmētikas produktu, tajā iekļūst gaiss un baktērijas, kas norāda uz to, ka tas vairs pārāk ilgi nekalpos…

Mīts: Otiņas nav jāmazgā, ja tās lieto tikai viens cilvēks

Dalies tu ar otiņām vai, nē, bet tās ir jāmazgā bieži. Jo retāk to dari, jo vairāk baktēriju tur nosēžas.

Mīts: Ūdensnoturīgo skropstu tušu var lietot ikdienā

Nē. Ja tu neplāno peldēt vai raudāt, izmanto parasto skropstu tušu. Ūdensizturīgā tuša satur vairāk sausinošu sastāvdaļu, kas padara skropstas vājākas un trauslākas.

Mīts: Tonālo krēmu var testēt uz rokas

Nē. Tava seja iesauļojas daudz ātrāk un biežāk, tāpēc, tev pat nemanot, ir tumšāka. Labāk tonālā krēma toni piemeklēt, izmēģinot to uz sejas.

 

Tekstu sagatavoja: Diāna Dieviete/ Avots: Soulpost.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.