2.9 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

Tu ceri uz labāku rītdienu: Astoņas lamatas, kas tevi attur no laimīgas dzīves

 

Gandrīz viss, ko mēs dzīvē darām, ir ar mērķi kļūt laimīgākam un apmierinātākam. Taču, kas ir laime un prieks? Vieglāk laikam ir saprast, kad tā visa nav, jo mēs vienkārši to jūtam to, ka kaut kas ir citādāk. Sliktāk… Tad, kas ir tās lietas, kas tevi attur no laimes?

Jūtu apspiešana. Vai kādreiz esi jutusies tā, ka tu tik daudz emociju turi sevī, ka tās jau sagādā fiziskas sāpes? Pat ārsti cilvēkiem iesaka savas emocijas un jūtas atbrīvot, jo arī brīvībā un mierā veidojas laime. Vai tu spēsi sasniegt savus mērķus, ja sirdī jutīsies nomākta? Diez vai.

Prāta notrulināšana. Mūsdienās mūsu prāti ir tehnoloģiju varā. Gandrīz katram ir iespēja noskatīties savu mīļāko seriālu televizorā, tad pārslēgties uz Kindle elektronisko grāmatu, un tad vēl pirms miega „pasērfot” internetā telefonā. Jautājums ir – cik daudz laika ikdienā tu esi piesaistīts virtuālajai pasaulei? Vai tas tevi dara laimīgu? Vai tieši otrādi – iztukšo?

Tu pavadi pārāk daudz laika, cenšoties iegūt vairāk. Cilvēki, kuri dzīvo nabadzībā, jūtas laimīgāki, ja viņu materiālais stāvoklis uzlabojas. Taču tas mainās uz slikto pusi tad, kad cilvēks sāk pelnīt daudz vairāk. Cilvēks beidzot var iegādāties lietas, ko agrāk nevarēja, bet tās vairs nesniedz gandarījumu. Nevajag ieciklēties uz materiālo laimi. Labāk mīli savu ģimeni, draugus, dzīvniekus un hobijus.

Nākotnes gaidīšana. Ja tu sev saki „Es būšu laimīga, kad…”, tad tu jau esi iekritusi nelaimīgas dzīves tīklos. Baudi šodienu! Gaidot labāku rītdienu, tu zaudē šodienu. Cilvēka dzīve ir neprognozējama, un, kas zina, varbūt tas, uz ko ceri un gaidi, nemaz nepiepildīsies.

Pesimisms. Nekas tā neiznīcina prieku un laimi kā pesimisms. Un visbiežāk tā nav vienkārša, laicīga sajūta. Tā ir iesakņojusies un ilgstoša. Negatīvas domas ir grūti aizvilināt projām. Piespied sevi ielūkoties patiesībai acīs un saprast, vai tiešām tava dzīves situācija ir tik slikta, kā tu pati domā.

Tu apskaud citus. Skaudība nav savienojama ar laimi. Tāpēc, ja tu regulāri salīdzini sevi ar citiem, pārstāj to darīt.

Tu neattīsti sevi. Negatīvi noskaņoti cilvēki bieži vien ir arī slinki, un viņi vienkārši gaida, kad ar viņiem notiks brīnums. Tā vietā, lai uzstādītu reālus mērķus, mācītos un attīstītos, viņi vienkārši peld pa straumi un „lidinās mākoņos”. Neļauj tam notikt arī ar tevi.

Sēdēšana mājās. Kad cilvēks jūtas nelaimīgs, viņš nevēlas tikties ar cilvēkiem. Tā ir milzīga kļūda, jo socializēšanās palīdz uzlabot omu. Kaut vai uz īsu mirkli. Mums visiem mēdz būt tās dienas, kad vienkārši gribas palīst apakšā zem segas un visu dienu gulēt, bet neļauj šai lietai kļūt par tavu ikdienu.

 

Avots: Huffingtonpost.com

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.