2.9 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

Noskaidro, kuri pārtikas produkti uzlabo garastāvokli

 

Izrādās, apēdot pilngraudu auzu pārslas, tomātus vai citus produktus, var atgūt labu noskaņojumu. Uztura pētnieki ir nosaukuši produktus – garastāvokļa uzlabotājus.

Tāda spēja piemīt pilngraudu auzu pārslām. Tajās esošie saliktie ogļhidrāti veicina laimes hormona serotonīna ražošanu smadzenēs, un cilvēkam vieglāk tikt galā ar stresu. Serotonīna veidošanos veicina arī ķirbju sēklas.

Sarkanā paprika, kas novākta pilnā gatavībā, ir arī bagātīgs C un A vitamīna avots. Savukārt tomāti satur spēcīgu antioksidantu likopēnu, kas spēj stāties pretim dažādiem iekaisuma procesiem un veicina smadzeņu šūnu aizsardzību.

Savā ēdienkartē vajadzētu iekļaut grieķu jogurtu, jo tajā ir daudz kalcija, kas ķermenim dod komandu – uz priekšu! Kalcija trūkums organismā var veicināt nervozitāti, nomāktību, atmiņas vājināšanos.

Ogās un augļos ir daudz antioksidantu, šķiedrvielu un citu uzturvielu, kas vajadzīgas prāta asumam, možumam un spējai turēties pretī stresam. Garastāvokli uzlabo arī to patīkamā smarža un garša.

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.