0.3 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Esi jau sasniegusi 24 gadu vecumu? Lūk, kādas lietas tev jāpārstāj darīt!

 

Beautiful fashion model woman posing near the mirror by Mykyta Starychenko on 500px.com

Jā, tu vēl joprojām esi jauna, tomēr jau ar vismaz vienu kāju esi iesoļojusi nopietnā pieauguša cilvēka dzīvē.

Bet tas nenozīmē, ka tev no dzīves ir jāizslēdz jautrība un jāsāk 8 stundas sēdēt darbā, atnākot mājās, jāsūc putekļi, jāiet gulēt un nākamajā dienā atkal jāceļas, lai ietu uz darbu. Tā tu sevi novedīsi kapā ātrāk nekā vajadzētu.

Ir pavisam citas lietas, kurām tev vajadzētu pievērsties (vai drīzāk novērsties), ja esi sasniegusi šo brīnišķīgo vecumu.

Pārstāj iegādāties lētas drēbes

Kā pusaudzim ir pilnīgi normāli nopirkt lētas drēbes, lai tās uzvilktu vienu reizi mūžā – pusaudža gados tomēr gaume mainās nemanot. Šajā vecumā tev ir jādomā par kaut ko daudz nopietnāku – tev, iespējams, jau ir stabils darbs, kurā nav ieteicams izskatīties pēc neapdomīgas pusaudzes, tādēļ stila jautājums ir jāsāk uztvert nopietni. Investē lielākas naudas summas dažos klasiskos, labas kvalitātes “pamatapģērbos” – pati par to sev būsi pateicīga.

Pārstāj tikties ar sev nepiemērotiem vīriešiem

Ir grūti atrast kādu, kurš ir tava laika un uzmanības vērts, tomēr ap 24 gadu vecumu tev jau vajadzētu saprast, kas ir tas, ko meklē stabilā partnerī. Pārstāj eksperimentēt ar cilvēkiem nepareizo iemeslu dēļ – ievies dzīvē vairāk reālisma.

Pārstāj uztraukties par to, ko domā citi

Tas ir cilvēka dabā – uztraukties, ko par mums domā citi. Nevienam nepatīk justies kritizētam vai nosodītam. Tomēr pārāk liels uztraukums par to, ko citi domā, var rezultēties bezmiegā, kā arī trakākos gadījumos tas var likt palaist vējā savus sapņus un ambīcijas – un tas viss tikai tādēļ, lai atbilstu kāda cita cilvēka uzskatiem. Uzticies tikai sev un tam, ko tev saka tavs iekšējais “es”.

Pārstāj vainot savus vecākus

Nevieni vecāki nav perfekti, un tavējie noteikti arī ir pieļāvuši dažādas kļūdas. Ir ļoti viegli iekrist slazdā, kurā vaino savus vecākus par jebkādām problēmām, kas tevi dzīvē sagaida, tomēr šajā vecumā tev jau ir bijis pietiekami ilgs laiks, lai izveidotu sevi par tādu personību, kādu uzskati par pareizu – vecāku ietekmei vairs nav jābūt primārajai.

Pārstāj turēties pie senām cerībām un sapņiem

Iespējams, ka tu vēl joprojām turies pie tādiem mērķiem, kas jau sen bija jāpalaiž vaļā.  Ir pienācis laiks jaunības dienu ambīcijas pārvērst nopietnākās un reālākās. Protams, nav jāatsakās no savas ideālās dzīves vīzijas – ir jādomā reāli.

Pārstāj pret finansēm izturēties nevērīgi

Tie gadi, kad varēji izkļūt “sveikā cauri” ar pārtērēšanos un neapdomīgu naudas tērēšanu, ir pagājuši. Tev ir jāsāk savas finanses plānot nopietni, tajā skaitā krājot ietaupījumus un atverot pensiju plānu.

Pārstāj būt pārāk jauka

Beidz censties izpatikt visiem cilvēkiem. Šajā vecumā tev jau ir jāsaprot, uz ko tu esi spējīga un kādi ir tavi limiti. Iemācīšanās pateikt “nē” ir nopietns solis pretī briedumam.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.