Foto: Shutterstock

Sastāvdaļas:

(8 porcijas)

• 3 vidēji burkāni

• ½ paprikas

• 100 g konservētu zirnīšu

• 5 ēdamkarotes konservētas kukurūzas

• 2 ēdamkarotes sviesta

• 6 olas

• 120 g siera

• ½ tējkarotes maltu melno piparu

• ½– 1 tējkarote sāls

Pagatavošana:

Burkānus sarīvē uz rupjas rīves un apcep sviestā. Papriku smalki sagriež un samaisa ar apceptajiem burkāniem, kukurūzu un zaļajiem zirnīšiem. Masu pilda kēksu silikona veidnēs, lai tā aizņem aptuveni ⅔ tilpuma. Bļodā ar putojamo slotiņu sakuļ olas, pieber sāli un melnos piparus. Virs dārzeņiem liek 2–3 ēdamkarotes olu masas un virspusē bagātīgi uzbārsta sarīvētu sieru. Cep +190 °C temperatūrā 15–20 minūtes, līdz kēksi ir zeltaini brūni. Tad tos atdzesē un izņem no veidnēm. Pasniedz, pārkaisītus ar zaļumiem.

Aromātiskajos un sātīgajos kēksos nav ne grama miltu.

 

 
0 Komentāru

Komentēt

Dieviete.lv,  noteikumi, ētikas kodekss, [email protected] 2019

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?