12.6 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

„Ja cilvēki raksturā ir līdzīgi, pēc kāda laika sākas cīņa”: Intervija ar astrologu Vidaru Gulānu

 
Foto: Diāna Špoģe

Vidars Gulāns – Astrologs, astropsihologs. Ar astroloģiju nodarbojas jau aptuveni astoņus gadus un atzīst, ka astroloģija mūsu valstī vēl ir diezgan noslēpumaina un sabiedrībai nepazīstama sfēra.

Kas ir jādara, lai kļūtu par labu astrologu?

Astrologam ir jāmācās. Daudz. Neuzskatu, ka cilvēks var vienreiz nedēļā, gada garumā pastaigāt uz kursiem, nopirkt pāris grāmatas un kļūt par astrologu. Tā tas vienkārši nenotiek. Viss, ko šāds cilvēks otram var sniegt, ir izkropļota informācija.

Kā ir ar ikdienas horoskopiem interneta portālos un žurnālos? Cik daudz tiem var ticēt?

Tas ir vispārējs informācijas uzmetums. Bieži vien tiek lietoti atslēgvārdi, ar kuriem lasītājs sevi var sasaistīt. Ja astrologs vai izdevuma pārstāvis zina šos atslēgvārdus un prot tos veiksmīgi izmantot, tad ir iespējams uzrakstīt tādu dienas prognozi, par kuru cilvēks tiešām varēs pateikt: „Jā, tā ir.”

Piemēram, cilvēks lasa: „Šodien auns būs aktīvs, impulsīvs, iespējama pārsteidzīga rīcība…” Jautājums – kad tad auns tāds nav? Tā ir viņa būtība, un viņš gandrīz katru dienu tāds būs! Kad cilvēks lasa, neko nepatiesu viņš neizlasa, taču arī neko konkrētu neuzzina.

Kā ir ar internetā atrodamajiem saderību horoskopiem? Cik tajos ir patiesības?

Tas ir līdzīgi, kā ar dienas horoskopiem. Informācijas ir daudz un katrā vietā rakstīts citādāk. Vienā teiks, ka ar sev pretējo ir labāk, otrā – ka ar līdzīgo.

Ja mēs ejam cauri zodiaka aplim, mēs redzam, ka sev 180 grādu pretējās zīmēs varam atrast tās rakstura iezīmes, kas mums pašiem pietrūkst. Veidojot šīs savstarpējās saderības kartes jeb sinastriju, bieži vien var novērot to, ka partneri paši neapzināti izvēlas sev pretēju cilvēku, kas papildina tukšos laukumus viņu horoskopā.

Ir jau forši, ja var satikt cilvēku un domāt „O, mēs taču esam uz viena viļņa”… Bet patiesībā, ja cilvēki raksturā ir līdzīgi, pēc laika sākas savstarpēja cīņa par to, kurš ir labāks un ietekmīgāks.

Es teiktu, ka labāk ir būt kopā ar pretējo – no sākuma izjust nelielu diskomfortu un ar laiku pieslīpēties. Man ir manas īpašības, tev ir tavas. Saliekot tās kopā, mēs varam veidot vienu brīnišķīgu īpašību kopumu.

Ar kādiem klientu jautājumiem Jums visbiežāk nākas saskarties?

Ir trīs klasiskās tēmas – attiecības, darbs un nauda. Kādu interesē, uz kuru valsti labāk doties strādāt, citu – kuru no visiem pielūdzējiem izvēlēties. Cilvēkus interesē, kad viņiem būtu jāprecas, kad jāver vaļā jauns restorāns, kad veikt medicīnisko operāciju… Jautājumi ir tiešām dažādi. Tad mēs apsēžamies un pētām, kā situācija izvērtīsies katrā no variantiem.

Ir arī gadījies, ka cilvēks zvana, izstāsta savu problēmu, un vēlāk piebilst: „Jūs tikai nemēģiniet mani iespaidot!” Ko es tur varu iespaidot? Ja cilvēks jau pirms konsultācijas savu izvēli ir izdarījis, tad es tur neko vairs nevaru darīt. Es varu tikai pastāstīt, kāds būs konkrētās dzīves situācijas scenārijs un ļaut vēlreiz apdomāties.

Ir klienti, kas vēlāk atzīst, ka bija kļūdījušies savā izvēlē un ka bija jāklausa mani. Bet tā dzīvē notiek. Jo senāka cilvēkam karma, jo spēcīgāku mācību dzīves laikā viņš gūst.

Kas ir karma?

Karma ir tādi kā enerģētiskie ķieģeļi, no kuriem mēs būvējam savu māju (lasi: dzīvi). Ja mēs šodien izdarām sliktu, tad agrāk vai vēlāk par to nāksies samaksāt, jo „mājas sienās” informācija paliek.

Ja, piemēram, sievieti neapmierina viens partneris, augstākie spēki viņai nosūta citu, un skatās, ko viņa spēs no tā iemācīties. Tad nu beigu beigās viņa tiek pie vīrieša, kas ir tāds pats, kāda ar iepriekšējo bija viņa pati. Viņa iepriekšējo vīru krāpa? Nākamais krāps viņu. Bumeranga efekts!

Interesanti ir tas, ka, ja karma ir diezgan jauna, tad šajā dzīvē mēs varam sastrādāt daudz muļķību ar diezgan mazām sekām. Taču nākamajā dzīvē par to visu nāksies spēcīgi samaksāt… Mums ir jāgūst mācība par iepriekšējām kļūdām. Nekas gaisā karājoties nepaliek.

Cilvēks vispār dzīvo pēc programmas – piedzimst īstajā brīdī un īstajā ģimenē. Mēs piedzimstam ar gataviem „mājas pamatiem”. Mums ir uzdevums šo māju uzbūvēt. Atliek tikai pašiem izlemt kādā veidā un kādu māju mēs dzīves laikā uzbūvēsim. Mēs to būvējam katru dienu.

Vai tas nozīmē, ka pat mazākā novirze no plāna var mainīt dzīves notikumus?

Jā. Horoskopā pat ir redzams tas, ka bērns ir piedzimis ātrāk vai vēlāk, nekā bija plānots. Bet tā vienkārši ir, jo bērns piedzimst tad, kad Liktenis tā ir lēmis.

Daudz ietekmē arī tas, kādas lietas mēs ikdienā izvēlamies. Katrai horoskopa zīmei ir savi akmeņi un krāsas, un ar tiem ir jāuzmanās. Piemēram, auns ir viegli uzbudināms. Ja sieviete-auns uzvilks sarkanu kleitu un vēl gredzenu ar rubīnu, tad – viss! Ir enerģijas pārpilnība,un viņai ir jāmeklē iespējas no tās tikt vaļā. Dažreiz, protams, ir nepieciešams dažas īpašības akcentēt. Bet, ja ir kādas stihijas pārsvars, tad nav nepieciešamības to pastiprināt. It īpaši, ja enerģiju nav, kur likt.

Vai arī pretēji – zivis. Uzvilks sieviete-zivs gaiši zilu kleitu, rotas ar akvamarīnu, un varēs sēdēt sapņaina visu dienu. Zivis jau tāpat ir sapņainas, tāpēc nav vajadzības to vēl vairāk pastiprināt.

Tas nozīmē, ka ir rūpīgi jāizvērtē, kas katrai zīmei ir labs un kas – slikts?

Nav tādu jēdzienu „labs” un „slikts”. Viss ir atkarīgs no skatapunkta. Kas vienam derēs, otram nederēs. It visur ir jāprot atrast līdzsvars, lai citiem nodarītu pēc iespējas mazāku ļaunumu. Kad līdzsvara nav un kāda stihija ņem virsroku, tas ir ļoti labi redzams horoskopā. Piemēram, no desmit planētām, kuras mēs izmantojam, septiņas ir ūdens stihijā, un neviena nav zemes stihijā. Tas nozīmē, ka cilvēks ļoti labi prot pielāgoties, bet viņam ir ļoti grūti nostabilizēties. Viņš pa dzīvi peld bez stabila pamata zem kājām.

Vai pie astrologa var doties arī tad, ja nav konkrētu jautājumu?

Protams. Tas pat būtu ieteicams. No astrologa nav jābaidās. Kvalificēts astrologs spēj atbildēt  uz jebkuru klienta uzdoto jautājumu un vienkārši pastāstīt, ko redz.

Vispār es uzskatu, ka astroloģijas pamati būtu jāmāca jau skolā. Lai cilvēki saprot un atklāj, kāds ir viņu dzīves uzdevums. Pateicoties astroloģijai, es to esmu sapratis. Esmu sapratis, kādi ir mani trūkumi, un kā tos padarīt pēc iespējas neitrālākus. Kad cilvēks saprot, kādu niansi dzīvē ir jāmaina, tad daudz kas mainās. Astrologs šajā ziņā var palīdzēt „atvērt acis”. Viņš nepateiks ko tādu, ko cilvēks nevarētu paveikt un pats mainīt.

Vai pie Jums uz konsultāciju nāk arī cilvēki, kas ir skeptiski noskaņoti pret astroloģiju?

Jā, tie ir mani mīļakie klienti. Man ļoti patīk cilvēki, kas atnāk pirmo reizi, un man izdodas atbildēt uz viņu jautājumiem un neviļus pārliecināt par to, ka astroloģija nav nekādas muļķības.

Augstākie spēki vispār pie astrologa sūta tikai tos cilvēkus, kam viņš var palīdzēt, un uz kuru jautājumiem spēj atbildēt. Tas arī ir viss astrologa uzdevums.

Viņš ir kā pastnieks – viņš nodod augstāku spēku sūtīto informāciju īstajam adresātam. Ja pastnieks neprot lasīt, tad vēstule tiek nogādāta nepareizajam cilvēkam. Tāda arī ir daudzu jauno astrologu kļūda.

Viņi no Visuma paņem nepareizo vēstuli un aizgādā nepareizajam saņēmējam.

Tas nozīmē, ka atbilde uz jautājumu ir gatava jau pirms jautājums ir izskanējis…

Jā, tā ir. Mums vienkārši ir jāsagaida īstais brīdis, kad šo jautājumu uzdot un atbildi saņemt. Tieši tādā veidā notika arī man. Pirms es kļuvu par astrologu, es darbojos restorānu sfērā. Pienāca kāds brīdis, kad man viss apnika. Tad nu es domāju, ko man vajadzētu darīt, un tieši tad es arī ieraudzīju sludinājumu avīzē, kas vēstīja, ka Latvijas Klasiskās Astroloģijas augstskola uzņem jaunus studentus. Divreiz man nebija jādomā, un, te nu es esmu.

Viens ir skaidrs – kaut kādā primitīvā līmenī zīmes mums ir visapkārt, un no visiem sīkumiem veidojas lielā laime un dzīves mācības.

 

Ar astrologu sarunājās Diāna Špoģe

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.