0.6 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Deviņas izplatītākās kļūdas, ko pieļaujam, izvēloties interjera krāsas

 

room and sofa by Markus Gann on 500px.com

Krāsu izvēle telpai ir viens no svarīgākajiem punktiem mājokļa dizaina veidošanā. Pareizas krāsas izvēle var padarīt telpu mājīgu, bet nepareiza – vēsu un nepatīkamu. Kādas ir izplatītākās kļūdas?

Kļūda #1: Baltāks par baltu

Pilnīgi balts interjers izskatās pārāk garlaicīgi, un tāpēc labāk būtu tajā visā šo un to akcentēt. Balta krāsa sader ar jebkuru citu, tāpēc uzdrīksties krāsu triepieniem!

Kļūda #2: Nepareiza telpas izkrāsošana

Mūsdienās daudzi cilvēki izvēlas trīs istabas sienas nokrāsot vienā krāsā, bet ceturto pilnīgi citādāk. Tas nozīmē, ka sienas tiek sadalītas zonā. Un bieži vien tas tiek izdarīts tad, kad tas nemaz nav vajadzīgs un pat neiederas. Akcentē teritoriju ap kamīnu, ja telpa ir ar starpsienu, tad otro istabas pusi var pārkrāsot citādāku… Ar šo ir jāuzmanās!

Kļūda #3: Apgaismojums maina krāsas

Ir ļoti svarīgi atcerēties to, ka dabīgais apgaismojums iespaido telpas krāsu dienā, bet mākslīgais – vakarā. Tāpēc arī noskaņa telpā mainās. Kad izvēlies krāsas (it īpaši tumšās), neaizmirsti par pienācīgu apgaismojumu.

Kļūda #4: Tiek aizmirsta grīda

Grīdas krāsu nedrīkst atstāt novārtā! Materiālam un krāsai ir jāsaskan ar sienām un kopējo dizainu. Lai gan daudziem šķiet, ka grīdai ikdienā netiek pievērsta pārlieku liela uzmanība, patiesībā tā sastāda lielu daļu kopējā dizaina. Tas pats attiecas arī uz griestiem.

modern interiors - 9 by The Stillery x Natta Summerky on 500px.com

Kļūda #5: Nepareiza krāsu sadale

Ja tu vēlies sakombinēt vairākas krāsas, nesadali tās vienlīdzīgi. Kādai no krāsām ir jābūt vairākumā, un pārējām ir vienkārši jāakcentē telpa. Pamatkrāsai būtu jāaizņem vismaz 60% telpas.

Kļūda #6: Nepareiza kontrastējošu krāsu sakombinēšana

Tur ir ļoti šaura robeža starp stilīgumu un bezgaumīgumu. Nekombinē kopā krāsas, kas nesader un izskatās nomācoši vai pārlieku uzbāzīgi.

Kļūda #7: Monotons interjers

Labāk turies no tā pa gabalu. Telpā ir jābūt  kaut kādiem akcentiem! Izvēlies spilgtus un akcentējošus sīkumiņus, un tu redzēsi, kā tava telpa pārvēršas! Nost ar vienkrāsainību un vienas krāsas dažādu toņu izmantošanu!

Kļūda #8: Spilgtas krāsas

Nav ieteicams kā telpas pamatkrāsu izvēlēties pārlieku spilgtu krāsu. Tās liek justies neomulīgi un kairina redzi. Ja tomēr vēlies telpā krāsas, izvēlies tās spilvenos, segās, gleznās, vāzēs un paklājos.

 

Avots: Brightside.com

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.