8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Dienas smaids: 10 lietas, ko vīrieši un sievietes dara atšķirīgi

 

Woman yawning on bus while commuting to work. by Matej Kastelic on 500px.com

Sievietes un vīrieši ir atšķirīgas būtnes. To var manīt gan lielajās, gan mazajās ikdienas darbībās un uzvedībā. Lūk, daži piemēri, ko varbūt nebūsi pamanījusi…

Tātad, vīrieši un sievietes atšķirīgi…

Žāvājas. Bieži vien vīrieši mutei priekšā liek dūri, kamēr sievietes izmanto atvērtu plaukstu. Laikam tāpēc, ka tas izskatās sievišķīgāk un elegantāk…

Novelk drēbes. Visbiežāk vīrieši pārliek rokas pāri pleciem un velk kreklu nost pāri mugurai. Sievietes, savukārt, sakrusto rokas ķermeņa priekšā un novelk kreklu, izgriežot to uz kreiso pusi. Ir arī vīrieši, kas šo metodi izmanto, bet sievietes izmanto tikai un vienīgi to. Kāpēc? Tāpēc, ka daudzi sieviešu apģērbu gabali ir pieguļoši, un vīriešu metodi izmantot nav īsti ērti.

Rāda rokas. Kad sievietēm un vīriešiem lūdz parādīt rokas, vīrieši rāda plaukstas. Savukārt sievietes rāda roku virsu. Vai tas tāpēc, ka viņas vēlas atrādīt savu manikīru? Kas to, lai zina…

Redz. Vīrieši ļoti labi spēj sakoncentrēt savu redzi kaut kam tālam. Viņu acis ir kā binoklis. Tieši tāpēc mājās viņi bieži vien nespēj kaut ko atrast un pamanīt (maku, zeķes, atslēgas). Tai pat laikā sievietēm ir panorāmas redze. Viņas spēj ļoti labi saredzēt to, kas darās visapkārt tuvumā.

Uztver skaņu. Sievietes spēj sadzirdēt augstākas frekvences skaņu. Tāpeč sievietes biežāk dzird bērnu raudas naktī, kamēr vīrieši mierīgi turpinās gulēt. Arī kaķēnu ņaudēšanu sieviete sadzirdēs ātrāk, nekā vīrietis. Taču, ja runājam par skaņas virzienu, tad vīrieši spēj labāk sadzirdēt, no kuras puses nāk skaņa. Līdz ar to viņš spēs noteikt, kur ņaudošais kaķēns slēpjas.

Portrait of Young Woman Sitting on Chair by Radius Images on 500px.com

Sēž. Sievietes biežāk sēž ar sakrustotām kājām, kamēr vīrieši – ar platām. Bieži vien tas ir apģērba izvēles dēļ. Sieviete nevar sēdēt „vīrieša pozā”, ja ir uzvilkusi īsus svārkus. Vīriešiem šī poza ir nākusi līdzi evolūcijas gaitā. Tā ir tipiskā „alfas tēviņa” poza, kas demonstrē vīrišķību.

Met bumbu. Vīrieši visbiežāk bumbu met, atvēzējoties pāri plecam, kamēr sievietes met no lejas uz augšu.

Sien halāta jostu. Sievietes to apsien cieši ap vidukli, kamēr vīrieši to dara brīvi ap gurniem. Runā, ka sievietes tā dara tāpēc, lai arī tādā maisveida apģērbā izceltu savu figūru.

Tiek galā ar uzdevumiem. Ir pierādīts, ka vienlaicīgi vīrietis spēj darīt tikai vienu uzdevumu. Ja tu mēģināsi skūšanās laikā ar viņu runāt, pastāv lielāka iespēja, ka viņš savainosies. Pretēji – daudzi uzskata, ka sievietes var vienlaicīgi veikt vairākus uzdevumus. Vienkārši vīriešu un sieviešu prāti darbojas atšķirīgi. Mazliet no tālas vēstures – ja vīrietis nekoncentrējās tikai un vienīgi uz medīšanu, tad viņa ģimene palika bez pārtikas. Ja sieviete koncentrējās tikai uz ogu lasīšanu, viņas bērni pakļāva sevi briesmām. Sievietēm bija jāspēj dalīt savu uzmanību.

Risina problēmas. Bieži vien, kad sievietei ir problēma, viņa par to runās ar mammu, labāko draugu, vīru, un pat blakussēdētāju autobusā. Viņa rakstīs par to savā dienasgrāmatā un Facebook profilā. Jo vairāk viņa savas problēmas izklāsta, jo vieglāk viņai šķiet tās risināt. Kad vīrietim ir problēma, viņš visticamāk nevienam to neteiks un vienkārši skatīsies televizoru. Viņam vieglāk ir uz brīdi novērsties no problēmjautājumiem, un, kad viņš nomierinās, viņš var sākt tos risināt.

 

Avots: Brightside.com

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.