1.1 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

Olas neglabā ledusskapja durvīs: Pārtikas produkti, kurus tu uzglabā nepareizi

 

Woman takes the apple from the open refrigerator. by Andrey Armyagov on 500px.com

Šis raksts ir gluži kā „produktu lietošanas pamācība”, jo daudzi cilvēki to uzglabāšanā pieļauj nopietnas kļūdas.

Olas. Olas vienmēr ir jāglabā ledusskapī. Bet nekad neizmanto speciālo olu nodalījumu ledusskapja durvīs. Nepārtrauktas temperatūras maiņas (jo durvis visu laiku tiek virinātas) liek olām ātrāk bojāties. Tā vietā olas glabā ledusskapja dziļumā.

Maize. Maizi jāuzglabā plastikāta maisiņā, istabas temperatūrā. Divas dienas pēc atvēršanas, ietim maizi folijā vai plastmasas saldētavas maisā un ievieto saldētavā. NEKAD neuzglabā maizi ledusskapī. Tādējādi tā ātrāk bojājas.

Gurķi. Neglabā gurķus ledusskapī. Tādējādi tie var kļūt ūdeņaini un mīksti, kas ietekmē gurķa tekstūru un garšu. Labākiem rezultātiem glabā tos uz darba virsmas. Ja tie sāk kļūt mīksti, tad gan vari pārvietot tos uz ledusskapi.

Banāni. Banāni nav jāglabā ledusskapī (ja vien tie jau nav sākuši bojāties, un tu vēlies, lai tie ilgāk glabājas). Vislabāk tos būtu glabāt augļu grozā, pa vienam (Banāni ātri bojājas, tāpēc tikpat ātri var sākt bojāt arī pārējos).

Tomāti. Lielākā daļa cilvēku tomātus glabā dārzeņu kastē, ledusskapī. Bet, ja tu vēlies, lai tie nezaudē savu garšu, glabā tos uz darba virsmas. Ja tie sāk kļūt mīksti, tad gan vari tos pārvietot uz ledusskapi.

Sviests. Īslaicīgai glabāšanai sviesta trauks uz galda ir piemērots. Bet, ja tu vēlies, lai sviests ir svaigs ilgāku laiku, glabā to ledusskapī. Ja tev patīk sviests, ko ir viegli smērēt, sviestu traukā glabā mazu gabaliņu, bet pārējo – ledusskapī.

Sarkanvīns. Lai gan daudzi dod priekšroku atvērtu vīna pudeli glabāt skapī, patiesībā, labāk to darīt ledusskapī. Silta istabas temperatūra palēlina dažādas ķīmiskās reakcijas (tai skaitā oksidēšanos, kas ir slikta atvērtai pudelei).

Šokolāde. Nekad neliec ledusskapī šokolādi. Šokolāde sevī uzsūc ledusskapja smakas, bet ledusskapja mitrums šokolādes krāsu var padarīt blāvāku. Glabā to vēsā, sausā vietā.

Kečups. Līdz ko pudele ir atvērta, tā ir jāglabā ledusskapī. Istabas temperatūra var pazemināt produkta kvalitāti (augstā skābes līmeņa dēļ, sāks mainīties kečupa tekstūra).

Majonēze. Tai būtu jāglabājas ledusskapī. Šī produkta sastāvā ir olas un saldais krējums, un šie produkti siltumā ātri bojājas.

Zapte. Ievārījumi, marmelādes, marinētie gurķīši… Līdz ko burka ir atvērta, tā ir jāglabā ledusskapī. Pirms atvēršanas tās var glabāt tumšā un vēsā vietā.

Āboli un vīnogas. Daudzi no mums tās liek pa taisno augļu grozā. Bet patiesībā, gan ābolus, gan vīnogas būtu jāuzglabā ledusskapī. Glabājot šos augļus nemazgā. Liekais mitrums liek augļiem ātrāk bojāties.

 

Avots: Dailymail.co.uk

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.