1.7 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Astoņi veidi, kā tava guļamistaba traucē tavu miegu

 

Warm and cozy by Neus Oliver on 500px.com

Tu noteikti zini, ka pirms gulētiešanas nevajadzētu dzert kafiju vai skatīties televizoru. Bet, neraugoties uz šiem noteikumiem, tavs miegs tāpat ir traucēts. Kāpēc? Iespējams, tavas istabas iekārtojuma dēļ.

Tavā istabā ir daudz lieku priekšmetu

Ja tev ir tendence veidot vēstuļu un avīžu kaudzes uz virtuves galda vai dienas beigās samest visas drēbes uz tā viena īpašā krēsla, iespējams būtu laiks vismaz savu guļamistabu sākt uzturēt kārtībā. Kurš gan spēj gulēt „miskastē”?

Sienu krāsa ir pārāk spilgta un tapešu raksts – pārāk uzbāzīgs

Pat, ja tu istabu uzturi kārtībā, sienu krāsa vai dekorāciju izvēle var negatīvi ietekmēt tavu miegu. Guļamistabā būtu jāizvairās no spilgtu krāsu izvēles, un jādod priekšroka mierīgiem toņiem. Spilgtas krāsas „uzbudina” tavu prātu un mudina uz aktivitātēm nevis atpūtu.

Tavs telefons izstaro gaismu

Jau sen zinātnieki ir pierādījuši to, ka zilā gaisma no elektroniskajām ierīcēm negatīvi ietekmē cilvēka miegu. Svarīgi ir arī neturēt telefonu blakus gultai. Pat, ja naktī telefona skaņa ir atslēgta, gaisma, kas parādās, kad tev kāds uzraksta vai zvana, var tevi pamodināt.

Ir laiks nomainīt matraci

Labs matracis lēti nemaksā, un, ja tu esi vecumā starp 20 un 30 gadiem, tad pastāv iespēja, ka tu vēl joprojām guli uz matrača, kuru izmantoji vidusskolas laikā. Sliktas kvalitātes matracis var traucēt tavu miegu, tāpēc ir vērts investēt līdzekļus jauna, kvalitatīva matrača iegādē.

Tavi paklāji un aizkari slikti absorbē trokšņus un gaismu

Ja no rītiem tu pamosties saules vai apkārtējo trokšņu dēļ, tad tev būtu vērts investēt jaunu, gaismas necaurlaidīgu aizkaru iegādē. Ja tev traucē, kad kāds staigā pa grīdu, iegādājies kādu mīkstu paklāju, kas apsorbēs troksni.

Gultasveļa nav ērta

Arī gultasveļas izvēle ietekmē tavu miegu. Tev ir jāsaprot, kāds materiāls tavai ādai ir baudāmākais, un tad uz tā arī balsti savu izvēli.

Tava guļamistaba ir alergēnu paradīze

Ja tu esi alerģisks cilvēks, tu zini, cik grūti tev ir aizmigt, kad visu laiku asaro acis un nāk šķaudiens. Izvēlies dabisku veļu, pēc iespējas mazāk priekšmetu, kas uzkrāj putekļus, un ar laiku tu jutīsi atvieglojumu.

Tava guļamistaba ir pārāk silta

Arī tavas istabas temperatūra spēj iespaidot tava miega kvalitāti. Lai miegs būtu labs, telpai ir jābūt vēsai. Arī segas biezumu izvēlies atbilstoši sezonai.

 

Avots: Huffingtonpost.com

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.