3.5 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

12 telpaugi, kas spēj izdzīvot pat tumšākajā telpas stūrī

 

Telpām, kur reti iekļūst saules gaisma, zemāk minētie telpaugi var kļūt par īstu glābiņu. Viņi lieliski spēj izdzīvot arī bez saules staru pieskāriena.

Kalateja – Šim augam ir ļoti skaistas lapas, tāpēc daudzi to ir iecienījuši savos mājokļos. Taču ir jāatceras, ka šim augam tieši saules stari nepatīk. Labāk turi to tālāk no loga.

Dīfenbahija –  Netieša saule ideāli derēs šim augam. Vari droši turēt netālu no loga, bet tā, lai tam priekšā būtu aizkari.

Dracēna (Dracaena marginata) – Šis ir īstens biroja galda iemītnieks.

Hlorofīts – Ļoti populārs augs. Tas ilgi var dzīvot bez saules. Pie tam, tas lieliski attīra gaisu.

Soleirolija – Šim augam ir smalkas lapiņas, kas lieliski izskatās blakus lieliem augiem. Nevajag likt blakus zemiem, jo šis augs tos var „nožņaugt”. Sauli viņam nevajag, bet biežu laistīšanu un smidzināšanu gan.

Paparde – Mājas apstākļiem ir piemērotas daudzas šķirnes. Šie tropu augi ir gatavi dzīvot ēnā, bet viņi necietīs sausu gaisu. Prasa biežu lapu apsmidzināšanu. It īpaši apkures sezonā.

Filodendrs – Šis ir puķkopju vidū iecienīts augs. Lieliski jūtas ēnā un tikpat lieliski attīra telpas gaisu. Ik pa laikam vajadzētu apkniebt lapiņas, lai tas pārlieku neizstieptos garumā.

Neoregēlija – Šim augam pietiek arī ar mākslīgo apgaismojumu. Zied mitrās telpās. Piemēram, vannasistabā.

Spatifīla – Ja tev bieži gadās aizmirst aplaistīt augus, tad droši izvēlies šo augu.

Aglonēma – Lieliski piemērota tiem, kas ar istabas augiem ir uz „jūs”.

Sansevjēra – Šim augam nav vajadzīga gandrīz nekāda kopšana. Gaisma ietekmē tā augšanu, bet tas lieliski dzīvo arī tumsā.

Aspidistra – Lieliski pārdzīvo tumšus, siltus un aukstus apstākļus. Aug gan šis augs ļoti lēni, tāpēc uz ātriem panākumiem neceri.

 

Avots: Adme.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.