1.1 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Saldākam miegam: Astoņas lietas, kuras būtu jāizmet ārā no guļamistabas

 

Afternoon Sunning by JB Woodruff on 500px.com

Jā, dažkārt ir grūti atbrīvoties no mīļām lietām, bet dažkārt tas ir arī vajadzīgs. Nevajag aizkrāmēt vietu, kurā tu pavadi lielu daļu savas dienas. Ļauj telpai “elpot”, tāpēc tiec vaļā no deviņām populārām lietām.

Veci spilveni

Vai tavā gultā ir tik daudz spilvenu, ka pašai gandrīz trūkst vietas? Izmet vecos! Vienkāršs tests – ja tu pārloki spilvenu uz pusēm un tas neatlec atpakaļ, tas ir novecojis. Paturi gultā un istabā tikai svaigos, mīkstos un pufīgos.

Visādi atkritumi

Konfekšu papīrīši, tukšas ūdens pudeles, trauki… Nē, tā nav radošā nekārtība. Tā ir vienkārši nekārtība, kas var novest pie stresa un miega traucējumiem. Ja tu ēd guļamistabā, tad uzreiz pēc sevis arī savāc, nevis atstāj uz naktsskappīša vai zem gultas līdz nākamajai reizei, kad izdomāsi uzkopt.

Grāmatas, kuras jau esi izlasījusi

Jā, dažreiz grāmata var kalpot par labu paliktnīti vai var palīdzēt uzsākt sarunu. Bet tie nav pietiekami spēcīgi argumenti, lai visas istabas malas apkrautu ar grāmatām, kuras jau esi izlasījusi vai tikai plāno lasīt. Atvēli tām citu vietu savā mājoklī.

Apģērbs, kuru nevalkā

Sašķiro savas drēbes un ievies skapī kārtību. Tu noteikti nevēlies no rītiem vērt vaļā skapi, no kura viss gāžas ārā, un tu kārtējo reizi saproti, ka tev “nav, ko uzvilkt”. Kārtība skapī = kārtība galvā = kārtība guļamistabā.

Vecā kosmētika

Tev jau ilgu laiku uz naktsskapīša stāv roku/kāju/sejas krēms, kuru izmanto labi, ja reizi nedēļā? Derīguma termiņu pārbaudīji? Ja tas nav kaut kas, ko tu lieto visu laiku, pārvieto to citur vai vienkārši izmet.

Elektrotehnika

Televizoriem, datoriem un pat telefoniem guļamistabā nav vietas. Guļamistabā ir jāguļ, nevis jāstrādā vai jāsarakstās ar draugiem.

“Īpašais krēsls”

Noteikti katram no mums kādā dzīves posmā ir bijis TAS krēsls, uz kura vakarā tiek uzkrauts viss – soma, drēbes, citas mantas, kas traucē… Tiec no tāda vaļā. Netīrās drēbes uzreiz liec veļas grozā, somu iekarini skapī, bet citas mantas pārvieto uz citām mājokļa telpām.

Mājdzīvnieki

Šajā gadījumā vienkārši pieklājīgi aizver savas istabas durvis un suni, kaķi, trusi atstāj aiz tām. Kāpēc? Tāpēc, ka visbiežāk mājdzīvnieki traucē gulēt. Cilvēki pat neapzinās, ka nakts vidū viņu dēļ pamostas un pēc tam nespēj vairs aizmigt. Tavs miegs ir svarīgs!

 

Avots: Homelife.com.au

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.