7.9 C
Rīga
ceturtdien, 18 aprīlis, 2024

18 priekšmeti, par kuru derīguma termiņu mēs bieži aizmirstam

 

Garderobe

Krūšturis 1–2 gadi

Paskatīsimies patiesībai acīs – krūšturi nevar būt mūžīgi, jo, sākot deformēties, tie zaudē elastīgumu un jūs izjūtat diskomfortu. Tas ir īstais brīdis atvadīties no godam kalpojušā krūštura un doties uz veikalu pēc jauna.

Sporta apavi – 1 gads

Pat tad, ja jūs neskrienat maratonus un neesat biežs viesis sporta zālē, pievērsiet uzmanību saviem sporta apaviem. Tiklīdz jūs vienās krosa kurpēs esat nostaigājuši 250–300 kilometrus, ir pienācis laiks no tām atvadīties, jo šiem apaviem lietošanas procesā dilst amortizācijas slānis un tas rada pārlieku lielu slodzi locītavām.

Virtuve

Garšvielas – 1–3 gadi

Garšvielas ilgstoši saglabā smaržu un aromātu, taču maltas garšvielas nevajadzētu glabāt ilgāk par sešiem mēnešiem. Tādēļ nav prāta darbs iegādāties garšvielas lielā daudzumā. Ja virtuvē jums ir saglabājusies liela kārba ar garšvielām, kurām neatceraties iegādes termiņu, tad pienācis laiks no tām atvadīties.

Milti 6–12 mēneši

Pirmās šķiras milti var glabāties sešus mēnešus, bet augstākā labuma milti – vienu gadu.

Ugunsdzēšamie aparāti – 15 gadi

Šim priekšmetam ikdienā pārāk daudz uzmanības neveltām, taču esiet vērīgi – ja pamanāt kaut vismazākos bojājumus ugunsdzēšamajā aparātā, tās var būt plaisas šļūtenē vai kaut kas cits, nepieciešams vai nu pēc iespējas ātrāk novērst šīs problēmas, vai nopirkt jaunu ugunsdzēšamo aparātu.

Pagarinātājs – 1–2 gadi

Parasti šis lieliskais palīgs tiek nodarbināts uz pilnu slodzi – mēs tā kontaktligzdās bieži vien vienlaikus slēdzam tosteri, elektrisko tējkannu, mobilo tālruni, planšeti, datoru un citas elektroierīces, taču, to lietojot, nedrīkst aizmirst, ka tas nav mūžīgs un ka bojājums pagarinātājā var kļūt par iemeslu nopietnām nepatikšanām.

Dezinfekcijas līdzekļi – 3 mēneši

Pēc trīs mēnešu lietošanas dezinfekcijas līdzekļi sāk zaudēt efektivitāti.

Līdzekļi pret kukaiņiem – 2 gadi

Piemēram, pretodu līdzeklis, kurš stāvējis mājās divus gadus, odus atbaidīt vairs nepalīdzēs, tādēļ pirms došanās dabā pārbaudiet derīguma termiņu arī šiem līdzekļiem!

 

Avots: Praktiski.la.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.