9.6 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Mājās pagatavojami mēslojumi taviem telpaugiem

 

Tavi telpaugi ir sākuši nīkuļot? Tad ir pienācis laiks tos pabarot! To var izdarīt arī ar mājās bieži sastopamām sastāvaļām – ātri, lēti un efektīvi. Piedāvājam dažus populārākos mēslojumu variantus.

Banānu mēslojums

Pirmais variants: Izžāvē banānu mizas un sablendē vai smalki sagriež. Sasmalcinātās mizas var pievienot augsnei pirms laistīšanas vai iemaisīt augsnē auga pārstādīšanas laikā.

Otrais variants: Diennakti nostādini mizas ūdenī, un tu būsi ieguvusi līdzekli, kas nodrošinās tavus augus ar nepieciešamajiem mikroelementiem un enerģiju. Iegūto mēslojumu atšķaidi proporcijā 1:5 un laisti augus kā parasti.

Cukura mēslojums

1 tējkaroti cukura pirms auga aplaistīšanas vienmērīgi izber uz augsnes virsmas vai izšķīdini 2 tējkarotes cukura klāzē ūdens. Šādu metodi ziemas laikā nevajadzētu izmantot biežāk, kā reizi mēnesī, bet pavasarī un vasarā – ne biežāk, kā reizi 10 dienās.

Kafijas biezumi

Kafijas biezumos ir daudz slāpekļa, fosfora, kālija un minerālu, kas telpaugiem nereti trūkst.

Kafijas biezumus izber uz avīzes, lai tie varētu istabas temperatūrā izžūt. Mitrus gan neizmanto, citādi mitruma būs pārāk daudz un augsnes virskārta var sākt pelēt. Kad biezumi izžuvuši, apber tos apkārt telpaugam un ļauj iedarboties. Laistīt gan augu tad nevajag.

 

Kādas mēslojumu receptes zini Tu? Padalies komentāros!

 

Autors: Dieviete.lv

 

1 KOMENTĀRS

  1. Zilie graudiņi, jeb kālija permanganāts arī ir labs mēslojums, un vienlaikus dezinfekcija. Šādi tādi kaitēkļi aizmuks. Un puķītes pabarosies. Bet tur vajag pavisam maz. Mazu, mazu kripatiņu. Pavisam viegli rozā ūdenīti. Ja būs par stipru, var nodedzināt un nobendēt visus augus.

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.