5.5 C
Rīga
otrdien, 16 aprīlis, 2024

Interesanti: Kā sienu krāsa ietekmē tavu veselību

 

Speciālisti saka – lai aizsargātu un uzlabotu savu veselības stāvokli, ir jāmaina savs dzīvesveids. Taču pēdējā laikā veiktie pētījumi piedāvā vēl kādu risinājumu – mainīt mājā sienu krāsas.

Jāsāk būtu ar telpas apgaismojumu. Spoža gaisma kaitē tavam bioloģiskajam pulkstenim. Tādējādi netiek ražots pietiekami daudz melatonīna. Šī hormona nepietiekamība organismā veicina dažādas veselības problēmas.

Ja tavā mājā ir oranžas vai sarkanas sienas, esi uzmanīga. Šīs krāsas var veicināt stresu un nemieru. Dažos gadījumos var pat izsaukt ādas niezi, jo, iespējams, šīs krāsas tev atgādina iekaisušu ādu, secina Kornelas Universitātes pētnieki.

Tāpat tika secināts, ka spilgtas krāsas stimulē smadzeņu darbību un rosina apetīti. Arī spigti baltai krāsai ir tāds pats efekts. Savukārt, neitrāli, mierīgi toņi nomierina.

Kas attiecas uz guļamistabu, tad pētnieki atzīst, ka zila krāsa ir laba izvēle. Pētījumā pierādījās tas, ka cilvēki, kas guļ zilā istabā, biežāk nodarbojas ar seksu. Tāpat zilā istabā cilvēkiem bija labāks un ilgāks miegs.

 

Avots: mirkrasoty.life

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.