2.3 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

Vai tu nomoki viņu ar savām īsziņām?

 

Ik pa brīdim nosūtīt savam vīrietim kādu īsziņu tev šķiet pavisam dabiska rīcība, taču ņem vērā − puiši nav pārāk aktīvi komunikācijā un ne visai labi tiek galā ar lielu informācijas apjomu. Izpildi šo testu un pārliecinies, vai tev nevajadzētu nedaudz piebremzēt.

 

Tu saproti, ka esi “sataisījusi ziepes” un ātri nosūti viņam atvainošanos.

Pareizi! Lai arī īsziņā nav iespējams pilnvērtīgi pateikt, ka esi pieļāvusi kļūdu, tomēr žigli nosūtīts “Piedod. Parunāsim par to vakarā!” ļaus atbrīvoties no nomācošās sajūtas. Savukārt tavs vīrietis jutīsies labāk, jo sapratīs, ka tu savu kļūdu atzīsti (ar norunu, ka vēlāk tiešām visu izrunāsi).

Tu tikko kā esi padzirdējusi aizraujošas tenkas, tāpēc steidzies viņam tās aizrakstīt.

Nepareizi! Puišus neinteresē tādas ziņas kā: “Ak, kungs! Vai dzirdēji…?” Viņi vēlas saņemt konkrētu informāciju, piemēram, kur jūs tiksieties vai cikos tu būsi mājās.

Tu salonā gaidi manikīra vai pedikīra procedūru un, lai īsinātu laiku, pastāsti viņam par to īsziņā.

Nepareizi! Šis nav vīriešu lauciņš, tāpēc, visticamāk, viņš šo vēstījumu ignorēs un nekādus komentārus nesniegs. Savukārt tev tas var sagādāt vilšanos. Šādu īsziņu labāk sūti kādai draudzenei.

Viņš ir darbā, bet tu vēlies vienoties par vakara plāniem, tāpēc aizsūti informatīvu īsziņu.

Pareizi! Kad puiši ir aizņemti darbā, viņiem nepatīk, ja kāds traucē. Tāpēc tā vietā, lai rakstītu e-pastu vai zvanītu, labāk nosūtīt viņam īsziņu. Tas būs mazāk traucējoši jums abiem.

Tu sūti viņam īsziņu, lai pateiktu, ka tikko veiksmīgi novadīji prezentāciju, kurai visu nedēļu cītīgi gatavojies.

Pareizi! Vīrieša ego ir cieši saistīts ar sasniegumiem darbā, līdz ar to šis aspekts tavam mīļotajam būs saistošs, un viņš par taviem panākumiem gribēs uzzināt pēc iespējas ātrāk. Tā kā tu prezentāciju biji pieminējusi jau iepriekš, šī tēma noteikti būs aizķērusies viņa prātā.

Pēc trim kopā pavadītām naktīm jūs šoreiz guļat atsevišķi. Tu viņam aizsūti īsziņu, kurā novēli labu nakti.

Pareizi! Vīrietim patiks tava īsziņa, jo tā apliecinās, ka tu par viņu domā. Tikai raugies, lai sarakste neizvēršas pārlieku gara.

Tu atgādini, lai vīrietis izdara kādu darbiņu, piemēram, iznes atkritumus.

Nepareizi! Saņemot rakstisku atgādinājumu, viņš var padomāt, ka tu piekasies. Labāk piezvani un savu vēlmi neuzkrītoši piemini pirms sarunas beigšanas. It kā nejauši aizskarot svarīgo tematu, tu vari uzvedināt viņu uz vajadzīgajām darbībām.

Tavs vīrietis ir izdarījis ko tādu, kas tevi ļoti sadusmo. Tu viņam to pasaki īsziņā.

Nepareizi! Lai arī cik aizkaitināta tu justos ieraugot, ka viņš no video rakstītāja izdzēsis tavu iemīļoto seriālu, šo problēmu nebūs iespējams atrisināt ar 160 zīmju palīdzību. Vīrietis to interpretēs kā iemeslu strīda uzsākšanai. Redzot tavu sarūgtinājumu klātienē, viņš šādu kļūdu neuzdrošināsies atkārtot.

 

Avoti: filozofijas zinātņu doktore un grāmatas What Happy Couples Do (Fairview Press, 2008) līdzautore Kerola Brūesa; filozofijas zinātņu doktore un grāmatas It’s not Him, It’s You (Adams Media, 2010) autore Kristija Hartmena; filozofijas zinātņu doktore un grāmatas Genderspeak (Allyn&Bacon, 2007) līdzautore Diāna Aivija.

 

Teksts: Kelly Thore.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.