6.4 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Kas uzlabo vai izjauc mīlestību

 

Nepārprotami, galvenie faktori, piemēram, uzticība un seksuālā saderība var izveidot vai sagraut attiecības, bet jaunākie pētījumi atklāj arī daudzas citas pārsteidzošas lietas, kas vai nu padara ciešāku jūsu saikni, vai sašķeļ to.

Attiecību uzlabotāji

DVD esamība. Iespēja ierakstīt mīļākos televīzijas šovus un pārraides ne tikai palīdz apmainīties ar jaunām atziņām, bet ļauj parādīt otram kaut ko, kas tevi iedvesmojis. Jaunākajā aptaujā 79 procenti pāru atzinuši, ka DVD atskaņotājs uzlabojis viņu attiecības.

Pārņem viņa žargonu. Tu vari sabīties, ja pieķer sevi, runājot tava puiša vārdiem, kā “bračka” vai “sasodīts”. Jā, bet patiesībā tas ir labi. Šo tendenci sauc par runas stila saskaņošanu, un tā stiprina jūsu saikni vienam ar otru.

Nedaudz palutini viņu. Nopērc viņa iecienītāko alu vai pirms darba pienes viņam gultā kafiju. Saskaņā ar pētījumiem, kad cilvēks, kuru tu mīli, jūtas tev pateicīgs, tas liek viņam justies arī tuvākam tev.

Ļaujies savām dīvainībām. Tev patīk sakārtot ledusskapja saturu pēc krāsām vai tu esi apsēsta ar reklāmu skatīšanos, bet tu to slēp no viņa, jo tu nevēlies, lai viņš domā, ka esi patiešām dīvaina. Pārstāj to. Pētījumi parāda – kad tu esi patiesa par sevi, tu jūties tuvāka viņam.

Zini viņa mērķus. Jā, tavam puisim ir mērķis, bet pētnieki saka, ka tev būtu jāpavēro tuvāk, ko viņš cenšas darīt. Ja viņš vēlas pilnveidoties, piemēram, pārvarot savu personisko rekordlaiku nākamajā maratonā, pretēji tam, ka viņš vēlas tikai apsteigt visus savus draugus, viņš ir īsts ķēriens. Pirmā veida mērķis parāda, ka viņš cenšas uzlabot savu sniegumu, nevis tikai sacensties, un šādi vīrieši tiecas būt ideāli mīlas partneri.

Patenko ar viņu. Pats par sevi saprotams, ka visskandalozākās baumas tu paglabāsi savām draudzenēm, bet turpmāk – iesaisti viņu jautru, bezbēdīgu tenku apspriešanā. Piemēram, patenko, ja tu dzirdi, ka jūsu kopējais draugs grasās izteikt bildinājumu. Kad jūs viens ar otru dalāties ar pozitīvām tenkām, tas liek jums abiem sajust, ka jūs viens otru piesedzat.

Nepadodies kārdinājumam. Tu esi satikusi foršu puisi, kurš tev patīk, un tu vai mirsti pēc seksa ar viņu. Mēģini saglabāt savu bikšu rāvējslēdzēju ciet nedaudz ilgāk (grūti, mēs zinām!). Pētnieki atklājuši, ka pāri, kuri nav steigušies ar seksu, līdz bijuši stipri iemīlējušies viens otrā, saprotas labāk, un viņiem ir daudz stabilākas attiecības.

Attiecību jaucēji

Zvanīšana viņam, atrodoties ceļā. Labāk ir atlikt sarunu, nevis zvanīt viņam, kamēr tu (vai viņš) brauc mājās no darba. Nost ar drošības riskiem, zinātnieki saka, ka runāšana pie stūres noved pie nesaskaņām, tā kā tas prasa vairāk laika, lai reaģētu, un tava uzmanība ir pavājināta.

Pārspīlēta viņa atbalstīšana. Atcel savus laimīgās stundas plānus ar draugiem, kad zvana viņš un saka, ka ir atlaists? Forši, tā ir gādīgas draudzenes rīcība. Bet sūtīt viņam interneta adreses par darba vakancēm katru stundu? Ehh, ne tik lieliski. Pat, ja tu domā, ka palīdzi, tas izskatās kā valdonīgums, kas, kā norāda eksperti, var viņu aizbiedēt.

Tavu draugu viedokļa ignorēšana. Ja taviem labākajiem draugiem un ģimenei nav nekā laba, ko teikt par tavu puisi, esi uzmanīga. Kad cilvēki, kuru viedoklis tev ir vissvarīgākais, neatbalsta tev nozīmīgo otro pusīti, attiecības visdrīzāk nebūs ilgstošas.

Izmaksāšana viņam. Ir lieliski, ka sievietes ir sākušas pelnīt vairāk nekā vīrieši, bet, ja tavs puisis ir finansiāli atkarīgs no tevis, tas var radīt kaitīgu efektu. Ir atklāts, ka ir piecas reizes lielāka iespējamība, ka puisis, kurš paļaujas uz partneri naudas ziņā, krāps.

Izplosīšanās. Kad viņš tevi aizvaino, ir kārdinājums iziet pa durvīm un kādu laiku nomierināties. Bet šī stratēģija patiesībā nedarbojas. Jaunākajos pētījumos atklāts, ja viens partneris regulāri atkāpjas no argumentiem, tas nopietni palielina pāra iespējas izšķirties.

Tev visapkārt ir šķirtenes. Psihologi veikuši plašu pētījumu un atklājuši, ja draudzene, māsa vai kolēģe pārdzīvo šķiršanos, tas par 147 % palielina iespēju, ka tavas attiecības piedzīvos tādu pašu likteni.

 

Teksts: Jessica Levine.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.