1.1 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

Tipiskākās kļūdas attiecībās

 

Tu domā, ka attiecības ar tavu sapņu vīrieti neveidojas tādu iemeslu dēļ kā sekss pirmajā randiņā vai ieplīsušas zeķbikses? Kļūdies! Patiesībā tas bieži vien notiek tāpēc, ka pārcenšamies. Tipiskais sieviešu kļūdu saraksts ir samērā nemainīgs – mēs visas kāpjam uz vieniem un tiem pašiem grābekļiem.

 1. KĻŪDA: Izlikties par to, kas neesi

Ivetai ļoti patīk mēmais kino, sapņainas dāmas ar cigaretēm rokās, zeķes un Andželīna Džolija. Viņa domā, ka atliek vien to visu apvienot vienā tēlā, un vīrieši skries pakaļ bariem. Diemžēl Ivetas būtība tam ir pilnīgs pretstats – viņa ir ļoti enerģiska un, ja vien pasaulē nebūtu puišu, staigātu bezpapēžu zābakos un kleitiņā ar mikimauša attēlu, skaļi smietos un nekad nekrāsotos. “Bet vīriešiem jau tādas parastas sievietes nepatīk,” viņa nopūšas, un, ieraudzījusi pie apvāršņa kārtējo “objektu”, sāk ievērot diētu, iespīlējas zīmuļsvārkos, uzkāpj uz 12 centimetrus augstiem papēžiem, ņem rokās cigareti un noslēpumaini raugās tālē. Un vīrieši tiešām skrien pakaļ bariem. Bet pēc laika, kad cauri šai maskai izlaužas Ivetas dzīvesprieks, vīrietim iestājas šoks: viņš iepazinās ar sievieti-vampu, bet viņa izrādījās Pepija Garzeķe….

No visiem vēlmju objektiem draudzenes dzīvē pagaidām ir aizķēries tikai pēdējais – Miks. Negaidīti ieradies pie Ivetas mājās, lai atvestu savai “Andželīnai” ziedus, viņš to ieraudzīja muļķīgā, puķainā halātā, ērtās vilnas zeķītēs un bez mākslīgajām skropstām. Ko viņš darīja? Pasmaidīja un teica: “Tu esi tik mīlīga!” Tagad Ivetai vairs nav vajadzības caurām dienām mocīties uz augstiem papēžiem.

Secinājums: Lomu spēles ir labas gultā. Turpretī dzīvē, ja vien tavs mērķis nav vienas nakts sakars, nepārtraukti atrasties svešā tēlā ir diezgan nogurdinoši. Tu taču gribi, lai tevi iemīl tādu, kāda esi patiesībā? Tad nemaskējies par kādu citu! Vīriešiem patīk ļoti dažādas sievietes. Iedomājies, ka apkārt ir tikai Andželīnai Džolijai līdzīgas dīvas, bet tad parādies tu – spoža un priecīga. Kur šādā gadījumā sāks skatīties visi vīrieši? Uz tevi, kas izcelsies monotonajā ainā!

 

2. KĻŪDA: Būt ar viņu kopā katru dienu

“Ja jau reiz mēs esam kopā, tad nepārtraukti,” sludina Katrīna. Līdzko uzrodas jauns pielūdzējs, viņa pārvēršas par lipīgu dadzi. “Tu iesi uz bāru ar draugiem, lai skatītos futbolu? Ejam kopā!” puisim saka Katrīna un visu vakaru kā baltā vārna dirn vīriešu kompānijā, kas sievietes klātbūtnē cītīgi filtrē leksiku un cenšas neuzdzert šņabim aliņu. “Tu tepat netālu strādā? Ejam uz darbu kopā!” sauc Katrīna un izvelk viņu uz satikšanos kafejnīcā arī pusdienlaikā. “Tev arī drīz jānodod kursa darbs? Rakstām kopā!” ierosina Katrīna un, ieradusies drauga mājās ar augļiem un kūciņām, visu vakaru “palīdz” mācīties, ik pēc piecām minūtēm traucējot ar savu runāšanu.

Šī ir viena no tām sievietēm, kuras puišus stiepj līdzi uz frizētavu (pa to laiku var parunāt par jauno filmu), velk uz meiteņu vakariem un šopingā… citiem vārdiem sakot – aizpilda ar sevi visu vīrieša brīvo laiku. Nevienas no Katrīnas attiecībām nav izrādījušās ilgstošas. Sākumā kārtējais upuris par izrādīto uzmanību ir sajūsmā, bet drīz vien viņa prieks strauji iet mazumā. Pat vispacietīgākais puisis pēc pāris mēnešiem paziņo: “Es gribētu pabūt viens.”

Secinājums: Arī tad, ja princis ir tevī neprātīgi iemīlējies un gatavs gulēt uz paklāja pie tavām durvīm, arī tad, ja jūs dzīvojat blakus kāpņutelpās un kopā nākat mājās no skolas, augstskolas vai darba, jums katram nepieciešams laiks sev. Ja kādu vakaru nepavadīsiet kopā, kaisle no tā neatdzisīs – jums taču vienam pēc otra jāsailgojas!

 

3. KĻŪDA: Censties viņu mainīt

Vita ir jaunāko klašu skolotāja un pedagoģiju pielieto arī mājās. “Katram vīrietim vajadzīga sievietes roka,” viņa apgalvo. Līdzko kārtējais iemīlēšanās periods tuvojas beigām, Vita uzrota piedurknes un metas labot drauga ieradumus: “Pietiks blenzt futbolu!”, “Izmetam to tavu stulbo lidmodeļu kolekciju!”, “Padomā par veselību! Vairs nekādas olas ar gaļu – turpmāk brokastīs būs auzu pārslu putra!”, “Tavā vecumā jāsāk nēsāt uzvalki, džinsi lai paliek brīvdienām.” Bet kādam Hārliju kluba dalībniekam Vita reiz paziņoja: “Braukšana ar motociklu ir ļoti traumējoša. Es par tevi pārdzīvoju. Izvēlies – vai nu Hārlijs vai es!” Protams, šo vīrieti viņa vairs nekad neredzēja. Un arī ar citiem neiet tā kā gribētos.

Secinājums: Neuzmeties vīrietim par stilisti un dietoloģi. Kopā ar tevi viņš vēlas būt laimīgs, nevis vainīgs. Vai tev pašai patiktu, ja kāds norādītu, kā ģērbties, ko ēst un ar ko satikties?

4. KĻŪDA: Censties ar viņu manipulēt

“Vīriešiem patīk stervas!” – tāda ir Lauras pārliecība. Ja viņa nokļūtu Somālijas pirātu bandā, tad noteikti tiktu respektēta – šī sieviete māk par sevi pastāvēt. Vismaz ar vīriešiem viņa manipulē, kā vien ienāk prātā. Vispirms iekaro, bet pēc tam cenšas padarīt paklausīgus. Neaizveda uz restorānu? Laura pāris dienas neatbild uz zvaniem. Grib iet uz krustdēla dzimšanas dienu, nevis kopā ar Lauru pa veikaliem? Tiek liegta pieeja ķermenim. Strīdas? Laura paziņo, ka viņiem nesader raksturi. Un pēc nelielas paspirināšanās upuris dara visu, kas vien viņai vajadzīgs. Stervoloģijas padomkrājumu autori vētraini aplaudē. Taču svārsts, kas iesvārstīts vienā virzienā, pēc laika nāk atpakaļ − kad vīrietim pāriet iemīlēšanās fāze, kvēlās jūtas nomaina aizkaitinājums. Lauras kārtējās attiecības beidzas ar skandālu un abpusējiem apvainojumiem.

Secinājums: Tikai Holivudas filmās sliktās meitenes finālā saņem miljonu un sapņu vīrieti. Dzīvē bez histēriķes un stervas reputācijas tev nekas cits nespīd. Pat Naomi Kempbelai nācās mainīt ieradumus, lai nomedītu krievu miljonāru. Bet varēja jau turpināt plosīties un līdz pat vecumdienām nomētāt apkalpojošo personālu ar dārgiem telefoniem…

 

5. KĻŪDA: Kalt tālejošus plānus

“Vīriešiem patīk kārtīgas meitenes, kuras ir gatavas nopietnām attiecībām,” uzskata Agnese un savu nopietnību sāk demonstrēt jau kādā trešajā randiņā. “Tu varēsi uzturēt ģimeni?” viņa prasa. “Kādi ir tavi plāni vasarai? Mēs varētu aizbraukt uz Nidu – būs skaisti un ne pārāk dārgi.” “Tev patīk bērni? Īstiem vīriešiem patīk!” Bet īstais vīrietis steigšus sāk lūkoties pēc restorāna izejas.

Secinājums: Pat ja ar jauno paziņu esi iecerējusi pavadīt visu atlikušo mūžu, nesteidzies šīs domas paust skaļi. Runa nav par to, ka tu varētu aizbiedēt medījumu, bet gan par to, ka vīrietim vajadzētu ļoti, ļoti papūlēties, lai kļūtu par tavu vienīgo izredzēto. Tu taču to ņemsi vērā?

 

VIŅU DOMAS

Cosmo aptaujas rezultāti atklāja vēl pāris klupšanas akmeņus, aiz kuriem ceļā uz saulaino nākotni mēdz aizķerties kāja.

Markuss: “Mana bijusī meitene kādā trešajā vai piektajā randiņā uzaicināja mani pie sevis uz mājām. Bet tur – mamma, māsa, klāts galds… Protams, ir patīkami justies gaidītam un baudīt vecāku labvēlību, taču man visu vakaru bija tāda sajūta, ka esmu atvests, lai uzreiz pēc tortes un kafijas visu klātbūtnē izteiktu bildinājumu.”

Ralfs: “Mani izbrīna meitenes, kuras piekrīt ienākt pie manis uz kafiju vai paskatīties filmu, un pēc tam ir šokā, ka vēlos tuvību. Viņas tiešām gaida, ka ieliešu viņām kafiju?! Ja meitenes domā, ka tēlot neaizskaramo ir lieliski, tad dziļi maldās.”

Toms: “Man nepatīk, ja sieviete ir pļāpa. Tāda, kas piecās minūtēs spēj izstāstīt visu dzīvi. Es saprotu, ka uzticēties ir svarīgi, bet man viņu gribētos iepazīt pamazām – lai arī pēc laika varu atklāt kādas interesantas nianses.”

Andis: “Man nepatīk, ja sieviete pārāk ātri padodas. Vēlos būt iekarotājs. Ja saprotu, ka viņa jau pēc pirmā randiņa ir gatava dzīvot ar mani kopā un aprūpēt, man kļūst garlaicīgi. Tā ir pārāk viegla uzvara.”

Artūrs: “Nevajag salīdzināt mani ar savu bijušo! Pat tad, ja šis salīdzinājums ir man par labu, tas tik un tā ir nepatīkams. Man nav svarīgi, kāds vīrietis viņai ir bijis pirms manis. Ja sieviete visu laiku atceras bijušo, tad priekš kam viņai es? Bet, ja šādi viņa grib panākt, lai es kļūstu greizsirdīgs, tad tas ir muļķīgi.”

 

 

Teksts: Natālija Miljavskaja.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.