10.3 C
Rīga
piektdien, 3 maijs, 2024

Kad viņš sāk slīdēt ārā no rokām…

 

Te viņš ir, un te viņa vairs nav… Pazuda, kā gaisā izkūpēja… Kas notika? Kāpēc tā? Kurš bija tas brīdis, kad kaut kas nogāja greizi? Vai es varu viņu atgūt?

Viņš nozūd pēc pāris brīnišķīgiem randiņiem

Sākums taču bija tik daudzsološs – starp jums valdīja lieliska saskaņa, jūs sapratāties no pusvārda, smējāties par vieniem un tiem pašiem jokiem, bet… pēc dažiem randiņiem viņš ir kā ūdenī iekritis. Un tu esi pilnīgā neizpratnē – kas notika?!

Kāpēc viņš tā dara

“Tam varētu būt vairāki iemesli,” norāda psiholoģijas doktore un Cosmo radio raidījuma Mīlestības un seksa šovs ar doktori Dženu vadītāja Džena Bermane. “Varbūt vīrietim radušās problēmas darbā, un viņš ir aizņemts. Varbūt jaunais paziņa nodomāja, ka patiesībā tevi neinteresē. Iespējams arī sliktākais scenārijs – tu tomēr neesi Īstā.”

Kā rīkoties

Nosūti vīrietim īsziņu: neitrāli apjautājies par pašsajūtu un novēli foršu dienu. Ja diennakts laikā nesaņem atbildi, aizmirsti viņu. “Attiecību sākumā nevajag ieguldīt vairāk nekā saņem pretī,” iesaka klīniskās psiholoģijas doktors un grāmatas Dr. Seth’s Love Prescription (Adams Media, 2010) autors Sets Meiers. “Ja tu vīrieti tiešām interesē, viņš atradīs laiku gan piezvanīt, gan satikties.”

 

Viņš kļūst atturīgāks pēc dažiem mēnešiem

Ja satiekaties jau vairākus mēnešus, tik vienkārši aiziet vairs nav iespējams. Taču kaut kas ir mainījies – puisis pazūd uz vairākām dienām un tad atkal uzrodas, it kā nekas nebūtu bijis. Iespējams, viņš vairās no kopīgiem pasākumiem un ir sācis izturēties atturīgāk.

Kāpēc viņš tā dara

Bermane skaidro: “Ap šo laiku vīrietis sāk izvērtēt visus “par” un “pret”. Iekarošanas fāze ir beigusies, mednieka instinkts – apmierināts, un ir pienācis laiks pārdomāt, ko viņš īsti vēlas.”

Kā rīkoties

Pat ja tev šis vīrietis ļoti patīk, šajā laikā ir jāpārslēdz uzmanība uz sevi. “Saraksti plānotājā patīkamas lietas, kam ar viņu nav tieša sakara, – sporta nodarbības, draugu tusiņus, kino apmeklējumu,” iesaka Bermane. “Ja vīrietis piezvana un aicina satikties, draudzīgi atbildi, ka tu jau labprāt, taču tev nedēļas nogalē ir citi plāni. Ierosini saskrieties, piemēram, kādā darbdienas vakarā. Tā tu apliecināsi, ka tev ir piepildīta dzīve, un viņš gribēs būt daļa no tās.”

 

Viņš izturas distancēti pēc gadu ilgušām attiecībām

Jau apmēram gadu jūs esat pāris un brīvo laiku parasti pavadāt kopā, taču tevi nepamet sajūta, ka vīrietis pamazām attālinās. Tas nudien ir sāpīgi.

Kāpēc viņš tā dara

Gads ir laiks, pēc kura viņš sāk nopietni domāt, vai tiešām vēlas saistīt dzīvi tieši ar tevi. Ja vīrietim šādas pārliecības nav, viņš nezina, kā šo situāciju risināt, tāpēc emocionāli noslēdzas.

Kā rīkoties

Bermane iesaka draugam pateikt: “Es redzu, ka pēdējā laikā tu esi apjucis, taču man šķiet – mums viss var izdoties!” Pēc tam atvēli vīrietim laiku pārdomām. Ja viņš būs īstais, tad krīzi pārvarēs un izlems attiecības turpināt. Bet, ja nekas nemainās, tad šīm attiecībām, visticamāk, nav nākotnes, un tās ir jāpārtrauc. “Pasaki viņam, lai zvana, ja saprot, ka kļūdījies. Taču piekodini, ka tad, iespējams, būsi jau aizņemta.” Jā, ļaut vīrietim aiziet pēc tik ilga laika ir ļoti grūti, taču tev jādomā arī par sevi.

Teksts: Jessica Knoll

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.