Diezgan vienkāršs un ātri pagatavojams ēdiens!
Sastāvdaļas:
500g vistas filejas,
10-15g karija (atkarīgs, cik asu vēlies)
2 vidēja izmēra sīpoli
2 vidēja izmēra burkāni
400g rīsu
Saldēti zaļie zirnīši (pēc gaumes)
Šķipsniņa sāls
Eļļa cepšanai
Pagatavošana:
Nomizo sīpolus un burkānus.
Sīpolus smalki sagriež, bet burkānus sarīvē.
Uz pannas apcep burkānus, sīpolus un ļauj aptuveni 5 minūtes pasautēties.
Tad dārzeņiem pievieno gabaliņos sagrieztu vistas fileju un turpina sautēt.
Pēc tam to visu pārliek katlā, pārber ar kariju, rīsiem un sāli.
Pārlej visu ar verdošu ūdeni tā, lai rīsi būtu pārklāti aptuveni 1cm biezā kārtā.
Kad ūdens sāk vārīties, katlam uzliek vāku, samazina plīts temperatūru un ļauj sautēties (25-35 minūtes). Nemaisa!
Kad rīsi mīksti, pievieno klāt zirnīšus, atstāj uz piecām minūtēm, un pēc tam visu kārtīgi samaisa.
Labu apetīti vēl Dieviete.lv redakcija