10.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Ja tu esi labas tējas cienītāja, tad obligāti izlasi šo rakstu

 

Helpful morning tea by Jevgeni Proshin on 500px.com

Daudzi cilvēki pasaulē ir pārliecināti, ka tējas pagatavošanas un dzeršanas kultūra ir smalks darbs. Tāpēc mēs vēlamies ar jums padalīties pāris svarīgos noteikumos, lai tējas dzeršanu padarītu par patiesi patīkamu rituālu.

Ūdenim ir nozīme

Laba tēja ir pelnījusi labu ūdeni, tāpēc nevajag slinkot. Pirms vārīšanas ūdeni būtu jāizfiltrē. Ūdens ir pārāk ciets, ar dažādiem piemaisījumiem vai augstu dzelzs saturu. Un tieši šie faktori ir spējīgi izbojāt pat visgardāko tēju pasaulē. Ja tev pašai nav iespēju ūdeni izfiltrēt, tad tējas pagatavošanai izmanto avota ūdeni (der arī veikalā nopirktais).

Tēju izvēlies prātīgi

Nav slikti, ja mājā glabājas vairākas, dažādas tējas visiem dzīves gadījumiem. Tādējādi tu vienmēr vari ievārīt tieši to dzērienu, kurš konkrētajā brīdī uzlabos tavu omu, atslābinās vai uzmundrinās.

Pret klepu labi ārstē timiāna tēja. Šo tēju var viegli pagatavot mājās, bet var arī nopirkt gatavu veikalā. Māla kanniņā ieber 2-3 karotes timiāna lapiņu, aplej ar karstu ūdeni un ļauj ievilkties 15 minūtes.

Mirdzošai ādai derēs gan zaļā, gan baltā tēja. Tajās ir daudz spēcīgu antioksidantu, kuri spēj uzlabot ādas stāvokli un cīnīties ar priekšlaicīgu ādas novecošanos.

Imunitātes stiprināšanai: zaļā tēja ir universāls un veselīgs dzēriens, kurš palīdzēs organismu uzturēt tonusā un dos tam enerģiju. Tieši zaļo tēju būtu ieteicams dzert regulāri.

Pret sāpēm vēderā palīdzēs kumelīšu un piparmētru tēja. Šīs tējas lieliski atslābina kuņģa muskuļus, palīdz atbrīvot no pēkšņām sāpēm un nostabilizē vielmaiņas procesus.

Lai atbrīvotos no stresa, izvēlies melno tēju. Pievieno tai nedaudz svaigas piparmētras, un tu jutīsi, kā sāc nomierināties un atslābināties.

Ievāri pareizi

Lai pareizi ievārītu tēju, tev vajadzēs marmora vai māla tējkannu (nevajadzētu izmantot metāla). Pirms ūdens liešanas, kanniņu mazliet uzsildi.

Noteikti nevajag liet virsū verdošu ūdeni, jo tas iznīcina tējas aromātu un smalko garšu. „Noķer” brīdi, kad tējkannā ūdens tikai sāk vārīties un kannas dibenā sāk veidoties mazi, balti burbulīši. Tieši tādā ūdenī tēja atklās savu izsmalcināto garšu.

Kad tēja tiek pārlieta ar ūdeni, tā ir nedaudz jāpamaisa. Ļoti svarīgi ir zināt, cik ilgi katrai tējai ir jāievelkas. Melnajai – aptuveni piecas minūtes, zaļajai, baltajai un sarkanajai tējai – aptuveni trīs.

Nekā lieka

Garšīga, aromātiska un pareizi ievārīta tēja neprasa nekādu piedevu. Tāpēc nevajag to izbojāt ar cukuru vai pienu. Piens gandrīz pavisam neitralizē visus tējā esošos antioksidantus. Par cukuru vispār nav, ko runāt – tas pats par sevi ir kaitīgs, un iznīcina visu tējas īsto garšas buķeti. Ja tev prasās kaut ko saldu, tad labāk pievieno tējai vienu karoti medus vai apēd melnās šokolādes gabaliņu.

 

Avots: Mirkrasoty.life

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.