9.3 C
Rīga
otrdien, 5 novembris, 2024

Mājās cepta maize ar sieru. Pagatavošana 5 soļos

 

Veikalos pieejama milzīga maizes veidu dažādība, var teikt, pēc katra gaumes, vajadzībām un iespējām. Tomēr mājās ceptas maizes riecienam ir pavisam īpaša smarža un garša, nesalīdzināma, mājīga un sātīga. Piedāvājam pavisam vienkāršu pašceptas maizes receptīti.

Sastāvdaļas

Ūdens — 400ml
Kviešu milti — 400 g
Ciets siers — 300 g
Sausais raugs — 11 g
Sāls — 1 tējkarote
Cukurs — 1/2 tējkaroti

Pagatavošana

1.Raugu izšķīdina 100 ml ūdens. Ūdeni iepriekš sasilda. Ja virspusē parādījušies burbulīšu, raugs ir gatavs lietošanai.

2.Dziļā bļodā samaisa raugu, 300 ml ūdens, sāli, cukuru, 200 g izsijātu miltu. Visu samaisa ar karoti un atstāj uz 40 minūtēm siltā vietā.

3.Pēc tam pievieno atlikušos miltus, samaisa ar karoti un atstāj vēl uz 45 minūtēm.

4.Pa to laiku uz rupjas rīves sarīvē sieru. Pēc vēlēšanās var ņemt vairākas siera šķirnes. Sajauc sieru ar mīklu, tad liek mīklu cepšanas formā, kas ieziesta ar sviestu. Pārsedz ar dvieli, atstāj uz 30 minūtēm. Mīkla stipri pacelsies.

5.Formu ar mīklu liek sakarsētā cepeškrāsnī un cep 200 grādos 40-45 minūtes. Siera maizei jākļūst zeltaini brūnai.

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.