Sastāvdaļas: 500 ml piena (150 ml saldā krējuma+350 ml ūdens) 40 g gaišā muskavado vai demerara cukura 250 g vidēji rupji maltu pilngraudu miltu 3 vidēji lielas olas 1 ēd. k. vaniļas ekstrakta 1/2 apelsīna mizas, smalki sarīvētas nedaudz kardamona pulvera, ja vēlas.
Pagatavošana.
Bļodā ieber miltus, sāli un cukuru. Uztaisa vidū caurumu. Iesit olas un pielej 1/4 l piena, un ar putojamo slotiņu maisa, lēnām iemaisot miltus. Kad masa vidū ir viendabīga, pielej vēl pienu un iemaisa – tā pa daļām pievieno visu pienu. Tad pievieno apelsīna miziņas, vaniļu un kardamonu. Samaisa un masu pārvelk ar pārtikas plēvi. Liek ledusskapī uz 4–12 h (vakarā ieliek, un no rīta būs gatavs).
Lai uzceptu – sakarsē pannu, iesmērē ar nedaudz sviesta un lej kausiņu mīklas (pirms pirmās pankūkas cepšanas masu samaisa). Cep no abām pusēm, kamēr zeltainas. Pasniedz, ar ko vēlas, – šokolādes krēmu, putukrējumu vai ievārījumu.