2.8 C
Rīga
svētdien, 22 decembris, 2024

Sāļie cepumiņi ar saulespuķu sēkliņām. Bez miltiem!

 
Foto: Aija Geida

Sastāvdaļas:

• 100 g saulespuķu sēklu
• 50 g Krievijas siera
• 65 ml ūdens
• ⅓ tējkarotes sāls
• Sauja sēkliņu pārkaisīšanai

Pagatavošana.

Sieru sarīvē uz rupjas rīves. Blenderī sakuļ saulespuķu sēklas un sieru, līdz masa kļūst viendabīga, bez atsevišķiem sēklu gabaliņiem. Pielej ūdeni, pieber sāli un turpina kult, līdz izveidojas viendabīga mīkla. Starp divām cepamā papīra loksnēm plāni izrullē mīklu. Noņem virsējo papīru un mīklu sagriež kvadrātiņos. Pārkaisa ar saulespuķu sēkliņām. Cep +160 °C aptuveni pusstundu, līdz cepumi zeltaini brūni. Iznāk gardi krekeri pilnīgi bez miltiem un taukvielām.

Kad atdzisuši, salauž pa iegrieztajām vietām.

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.