5 C
Rīga
svētdien, 17 novembris, 2024

Romantiskas vakariņas kopā ar mīļoto

 

Valentīna diena ir īstais brīdis, lai iepriecinātu savu otro pusīti ar kādu īpašu maltīti, kas gatavota no sirds. Ar mīlestību un mājās gatavots ēdiens nenoliedzami garšo daudz labāk, un vakariņas sveču gaismā ļaus tuvāk iepazīt vienam otru, jo ne velti ir tāds teiciens – mīlestība iet caur vēderu.

 

LAŠA SACEPUMS

Pagatavošanas laiks: 30 minūtes, porcija 4 cilvēkiem

Nepieciešams: 

Laša fileja – 250 g

Saldēti brokoļi – 200 g

Tomāti – 2 gab.

Kausētais siers Rimi klasiskais – 175 g

Citrons – 1 gab.

Timiāns – 2 zariņi

Ķiploks – 5 daiviņas

Selection by Rimi kārtainā sviesta mīkla – 100 g

Olas dzeltenums – 1 gab.

Pagatavošana: 

Sakarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Cepeštraukā liec atkausētus brokoļus, tomātu šķēlītes un vidēji lielos gabalos sagrieztu laša fileju. Sarīvē ķiploku un sajauc ar izspiestu citrona sulu, timiāna lapiņām un kausēto sieru. Siera maisījumu lej pāri sagrieztajiem dārzeņiem un lasim. Cepeštrauka malas iesmērē ar olas dzeltenumu un masai pāri liec kārtaino sviesta mīklu. Pārsmērē mīklu ar olas dzeltenumu un tajā izdur ar dakšu dažus caurumiņus. Sacepumu cep cepeškrāsnī 25 minūtes.

Ideja!

Gatavo sacepumu arī ar citām sastāvdaļām – garnelēm, balto zivi, vistas fileju vai dārzeņiem.

AUGĻU UN RIEKSTU TORTILJAS

Pagatavošana laiks: 10 minūtes, porcija 2 cilvēkiem

Nepieciešams:

Banāns – 2 gab.

Kivi – 2 gab.

Bumbieris – 1 gab.

Riekstu maisījums Rimi – 100 g

Zemesriekstu sviests – 4 ēdamk.

Mazās tortiljas – 4 gab.

Sviests – 1 ēdamk.

 

Pagatavošana:

Noskalo augļus un sagriez nelielos gabaliņos. Apsmērē tortiljas no vienas puses ar zemesriekstu sviestu, virsū liec riekstus un sagrieztus augļus, satin rullīšos. Rullīšus apcep izkausētā sviestā uz nelielas uguns, tā, lai tie neapdegtu, bet augļi tikai sasiltu. Pasniedz ar ogām, ogu mērci vai saldējumu. 

Ieteikums!

Izmēģini tortilju pildījumam pievienot biezpienu vai karameļu krēmu.

SUPERFOOD ZAĻAIS KOKTEILIS

Pagatavošanas laiks: 2 minūtes, porcija 2 cilvēkiem

Nepieciešams:

Banāns – 1 gab.

Rīsu piens – 300 ml

Mazās spinātu lapiņas – 2 saujas

Godži ogas – 1 sauja

Čia sēklas – 1 tējk.

Kviešu asnu pulveris –1 ēdamk.

Pagatavošana:

Visas sastāvdaļas liec blendera krūzē un sakul vieglā, atsvaidzinošā un veselīgā kokteilī. Ja vēlies, lai kokteilis būtu biezāks, banānus pirms kulšanas sasaldē.

Aikāgaršo padoms!

Rīsu pienu vari aizstāt ar mandeļu vai auzu pienu. Savukārt, lai dzēriens kļūtu vēl biezāks, klāt vari pievienot pilngraudu auzu pārslas un glāzi dzeramā ūdens. 

 

Receptes piedāvā Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.