6.1 C
Rīga
svētdien, 17 novembris, 2024

Pavasarīgi vieglas receptes

 

Sagaidi pavasari ar krāšņiem ziediem un gardiem ēdieniem! Pagatavo šos gardumus un iepriecini sevi pati vai arī atstāj recepšu lapu atvērtu vīrieša priekšā un ļauj, lai viņš pārsteidz tevi ar paša gatavotu gardu maltīti.

PĪLES KRŪTIŅAS SALĀTI

Pagatavošanas laiks: 20 minūtes; porcija 2 cilvēkiem.

Nepieciešams: 

Pīles krūtiņa – 1 gab.

Medus – 2 tējk.

Olīveļļa – 2 ēdamk.

Mazās spinātu lapas – 50 g

Mango – 1 gab.

Tomāts – 1 gab.

Grauzdēti Indijas rieksti – 2 saujas

Granātābols – ¼ gab.

Sāls – pēc garšas

Pipari – pēc garšas 

Pagatavošana:

Ar asu nazi iegriez rūtiņas pīles krūtiņas ādā. Uzkaisi sāli, piparus, ierīvē ar 1 tējkaroti medu un olīveļļas. Sakarsē pannu, liec krūtiņu ar ādu uz leju. Cep 3 minūtes, apgriez uz otru pusi, liec pannai vāku un cep vēl 5 minūtes. Kad krūtiņa ir zeltaini brūna, noņem no uguns un atstāj nedaudz atdzist. Kamēr krūtiņa dziest, gatavo salātus – uz šķīvja liec spinātu lapiņas, pa virsu kārto grauzdētus Indijas riekstus, sagrieztus tomātus un mango. Sajauc granātābola sēklas ar nelielu daudzumu granātābola sulas, 1 tējkaroti medus un 2 ēdamkarotes olīveļļas. Sagriez pīles krūtiņu plānās šķēlītēs un kārto pa virsu salātiem, pārlej ar granātābolu mērci.

Ieteikums!

Pīles krūtiņai jābūt nedaudz rozā krāsā, tāpēc mēģini to nepārcept. Pirms sagriez krūtiņu, ļauj tai pastāvēt, lai tā nepaliek sausa. 

 

GRIEĶU JOGURTA TORTE

Pagatavošanas laiks: 1,2 stundas; porcija 8 cilvēkiem. 

Nepieciešams:

Grieķu jogurts – 800 g

Olas – 6 gab.

Brūnais cukurs – 200 g 

Riekstu maisījums – 200 g

Žāvētas plūmes – 200 g

Dekoram:

Svaigas vai saldētas ogas – 400 g

Pagatavošana:

Blenderī sasmalcini riekstus un žāvētas plūmes. Cepamā formā ieklāj cepamo papīru, pa virsu kārto samalto riekstu un žāvēto plūmju masu, izveidojot tortes pamatni. Sakarsē cepeškrāsni līdz 160°C. Sakul olas ar cukuru un jogurtu, lej kūkas formā, cep 45 – 60 minūtes. Atdzesē un pasniedz kopā ar ogām 

Ieteikums!

Jogurtu vari aizstāt ar biezpienu vai svaigo krēmsieru. Cukuru var aizstāt ar medu vai bērzu sīrupu.

ZEMEŅU SAMBUKS

Pagatavošana laiks: 10 min.; porcija 2 līdz 4 cilvēkiem.

Porcija: 2 līdz 4 cilvēkiem

Nepieciešams:

Zemenes – 250 g  

Olas (baltumi) – 3 gab.

Brūnais cukurs – 4 ēdamk. 

Pagatavošana:

Saspied vai samal zemenes ar cukuru. 1/5 daļu no iegūtās zemeņu masas liec atsevišķā krūzē – tā būs zemeņu mērce. Atlikušai zemeņu masai pievieno olu baltumus, ar mikseri puto līdz izveidojas krēmīga, gaisīga masa. Liec sakulto masu krūzītēs, pārlej ar zemeņu mērci un pasniedz. Atsevišķi sambuku vari pasniegt arī ar aukstu pienu. 

Aikāgaršo padoms!

Ja laiks atļauj, olu dzeltenumus sakul ar 2 ēdamk., cukura, pievieno vaniļas cukuru, pārlej ar 300 ml karsta piena. Nedaudz iebiezini karsējot un atdzesē. Iznākumā iegūsi gardu vaniļas mērci, kas lieliski saderēs ar zemeņu desertu!

 

Receptes piedāvā Rimi Aikāgaršo! kustības šefpavārs Normunds Baranovskis.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.