2.5 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

25 iedvesmojošas idejas pavasarim

 

Mēs tik ļoti gaidām pavasari, taču nereti līdz ar pirmajām saulainajām dienām parādās arī dīvains nogurums. Tāpēc sāc gatavoties jau tagad – uzņem enerģiju un iegūsti labu garastāvokli ar mūsu piedāvātajām idejām.

1. Ievies garderobē krāsas. Aukstajā sezonā, pieejot pie skapja, roka tā vien stiepjas pēc kāda silta apģērba tumšos toņos. Tas mūs silda un psiholoģiski aizsargā. Bet nu pienācis laiks krāsām – nopērc kādu košu topiņu vai lakatu.

2. Mosties! Pulksteņa pagriešana stundu uz priekšu vēsta: ja gribi gaismu, celies agrāk! Lai pie laika maiņas pierastu pakāpeniski, jau no šodienas liec modinātāju vismaz 20 minūtes agrāk nekā parasti. 

3. Ielaid ausīs pavasari. Mūzika ietekmē garastāvokli – tā spēj gan nomierināt, gan sniegt enerģiju. Tevi noteikti uzmundrinās klasiskās mūzikas ieraksti (piemēram, Vivaldi Četri gadalaiki) un poproks (U2 Beautiful Day).

4. Dzer augļu sulas. Izmēģini enerģijas bumbu – ķiršu-mango-kivi vitamīnu kokteili!

5. Sarīko SPA kūri. Turklāt – neizejot no mājas un neiztērējot prāvu summu. Viss, kas tev nepieciešams, ir dažādas aromātiskās eļļas (nopērkamas aptiekās), skrubis (vari pagatavot to pati, izmantojot kafijas biezumus vai brūno cukuru) un dažādi ķermeni mitrinoši krēmi.

6. Svaiga gaisa šalts. Kad nākamreiz nožāvāsies, atceries – visticamāk, tas ir saistīts nevis ar nogurumu, bet gan skābekļa trūkumu. Tavs ķermenis sūta signālu, ka vēlas paelpot svaigu gaisu. Izej 10–15 minūšu pastaigā, un žāvas pazudīs kā nebijušas!

7. Pusporcija dārzeņu. Aizstaigā uz tirgu pēc pirmajiem pašmāju zaļumiem – redīsiem, salātiem un lociņiem. Ieturot maltīti, parūpējies, lai pusi no porcijas veidotu dārzeņi.

8. Sagatavo pavasara tehniku. Sāc plānot pavasara sportiskās aktivitātes. Mēneša sākumā aizved uz apskati velosipēdu. Lai meistari to atmodina no ziemas miega!

9. Atbrīvojies no putekļiem. Pavasara enerģijas deva nepieciešama arī tavam mājoklim. Veic ģenerāltīrīšanu un izslauki visus kaktus, kuros tumšajā sezonā sakrājušies putekļi. Neaizmirsti par logiem – ja pašai šis darbiņš prieku nerada, izmanto tīrīšanas firmu pakalpojumus. 

10. Spilgts grims. Izmēģini jaunu grimu. Baidies, ka nepietiks zināšanu? Atver youtube.com un ieraksti: Brigitte Bardot Make-up. Tur tu soli pa solim apgūsi, kā izveidot zvaigznes cienīgu grimu. 

11. Palīdzi citiem. Ja mēnesī vari atlicināt kaut pāris stundas laika, kļūsti par brīvprātīgo un parūpējies par patversmē nonākušajiem dzīvniekiem, izvedot tos pastaigā. Tā tu uzņemsi dubultu devu enerģijas. 

12. Sarīko pavasara sagaidīšanas ballīti. Iegādājies vai nelielos podiņos izaudzē zāli un izdali šo oriģinālo ielūgumu draugiem. Palūdz, lai katrs ņem līdzi pavasarīgu ēdienu vai dzērienu. Ballīti sarīko martam neierastā vietā – pagalmā, ezera krastā vai Brīvdabas muzejā. 

13. Iemūžini pavasari bildēs. Tagad, kad fotokameras ir iebūvētas lielākajā daļā mobilo tālruņu, radošiem eksperimentiem nav nekādu šķēršļu: pirmie pumpuri, zilas debesis, smaidīgi cilvēki – iemūžini visu, kas tevi iedvesmo. Turklāt aplikācija Instagram ļauj bildei pievienot dažādus efektus un uzreiz padalīties ar to sociālajos tīklos. 

14. Vēro putnus. Paķer binokli un kopā ar mīļoto vīrieti dodies laukā no pilsētas! Pirms tam neaizmirsti iepazīt labākās putnu vērošanas vietas:  www.lob.lv/lv/birdwatch/verosana.

15. Smejies. Pat tad, ja pamosties īgnāka par Šreku, uzsmaidi savam spoguļattēlam un padari to par ikrīta rituālu. Vismaz divas reizes nedēļa izsmejies, skatoties foršu komēdiju.

16. Saki “paldies”! “Kad ar jums dienas gaitā notiek kaut kas labs, pateicieties. Nav svarīgi, cik notikums ir nenozīmīgs, sakiet: paldies. Kad perfekti novietojat stāvvietā mašīnu, dzirdat savu mīļāko dziesmu pa radio, tuvojaties luksaforam, kad tūlīt iedegsies zaļā gaisma, vai atrodat tukšu sēdvietu autobusā vai vilcienā, sakiet “paldies”. Tie visi ir labumi, ko saņemat no dzīves,” raksta Ronda Bērna, grāmatas Spēks (Zvaigzne ABC) autore. 

17. Dodies izjādē. Zirgi ir neparasti dzīvnieki – tie spēj sniegt enerģiju un pat dziedināt cilvēkus. Arī tad, ja iepriekš neesi kāpusi zirgam mugurā, instruktors tev iemācīs pašus pamatus un iedrošinās doties aizraujošā piedzīvojumā. 

18. Kļūsti par viesnīcas saimnieci. Ja tev ir sapnis kļūt par viesnīcas īpašnieci, sāc to piepildīt jau tūlīt. Piemēram, ievieto sava dzīvokļa fotogrāfiju un aprakstu www.airbnb.com un nedēļas nogalēs izīrē to ceļotājiem. Vai arī apskati pasauli pati, atrodot šajā lapā naktsmītnes jebkurā valstī.

19. Diedzē graudus. Lielveikalos iespējams nopirkt jau gatavus diedzētos graudus, bet kāpēc nepamēģināt izaudzēt tos pašai? Ekoloģiski tīrus graudus un sēkliņas meklē tirgū vai veikalā Latvijas Ekoprodukts (Rīgā, K. Barona ielā 45/47). 

20. Izveido recepšu grāmatu. Pārsteidz draugus ar pašas izdomātām receptēm – eksperimentē ar ēdieniem un neaizmirsti par gaumīgu noformējumu. Labākas idejas pieraksti personīgajā pavārgrāmatā.

21. Ierīko dārzu. Lielu teritoriju nevajadzēs, pilnīgi pietiks ar nelielu zemes pleķīti laukos vai piemājas pagalmā. 

22. Nomaini profila bildi. Ir pēdējais laiks nomainīt sociālo tīklu profila bildi – tā ar smaidīgo meiteni uz kalna vairs nav aktuāla. 

23. Nopērc stilīgas saulesbrilles. Investē patiešām labā un kvalitatīvā saulesbriļļu modelī, kas kalpos vairākas sezonas un aizsargās acis no spilgtās saules. 

24. Ej kājām. Mašīnas atslēgas un E-talonu atstāj mājās, labāk staigā kājām – būsi pārsteigta par pēkšņo enerģijas pieplūdumu.

25. Iemīlies! Pavasaris ir kā radīts krāšņai taureņu dejai vēderā!

Teksts: Anda Jansone.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.