1.1 C
Rīga
ceturtdien, 21 novembris, 2024

Tadžīna ar maltās gaļas bumbiņām

 

Tadžīna ir sautējamais trauks, kas tika izgudrots Ziemeļāfrikā. Ceļojot pa tuksnesi, reģiona iedzīvotāji nēsāja to līdzi – trauka koniskā forma palīdzēja šķelt vēju un pasargāt ēdienu no smiltīm. Sajūti eksotiskas vēsmas jau šovakar, pagatavojot sātīgu ēdienu visai ģimenei!


Pagatavošanas laiks: apm. 1 st.
Sarežģītība: vienkārši
Porcijas: 4
Sastāvdaļas
500g liellopa maltā gaļa
400g tomāti savā sulā
2 sīpoli
1 citrons
100g Kalamata olīvas
2 ēd.k. olīveļļa
2-3 cm ingvera sakne
3-4 krustnagliņas
1 tējk. malts kanēlis
šķipsniņa kajenas pipari
čili pipari
pētersīļi
sāls

Pagatavošana
Sīpolus notīrīt un sagreizt mazos kubiņos. Pusi no sīpoliem pievienot maltai gaļai. Maltai gaļai pievienot arī rīvētu 1/2 citrona miziņu, sāli, Kajenas piparus un sakapātus zaļumus. Kārtīgi visu samaisīt un izveidot apm. valrieksta lieluma bumbiņas.
Tadžīnā uzkarsēt eļļu un apcept tajā atlikušos sīpolus kopā ar čili pipariem, rīvētu ingvera sakni, kanēli un krustnagliņām. Pievienot gaļas bumbiņas un apcept arī tās. Pievienot sasmalcinātus tomātus kopā ar visu sulu, olīvas (ar visiem kauliņiem) un sagrieztu 4-6 daiviņās citronu. Apsegt ar vāku un uz mazas uguns gatavot apm. 30 min.
Pasniedz ar rīsiem vai kuskusu.

 

Recepte: www.bonappetit.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.