14.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Jogurta deserts ar persikiem

 

Šis ir salds un viegls deserts, kura pagatavošana ir pavisam vienkārša! 

 

Pagatavošanas laiks: apm. 45 min.
Sarežģītība: vienkārši
Porcijas: 6
5-6 persiki
100g cukurs ar pektīnu
1 citrons
600g turku/grieķu jogurts
50ml mango biezenis

Pagatavošana
Persikus nomazgāt, sagriezt uz pusēm, izņemt kauliņus un sagriezt plānās šķēlītēs. Pārlikt katlā ar biezu apakšu, pārkaisīt ar cukuru, iespiest citrona sulu un uz lēnas uguns vārīt, kamēr tie kļūst mīksti un caurspīdīgi, apm. 25-30 min. Vārīšanas procesā var pievienot mazliet ūdeni, ja persiki vēl nav gatavi, bet šķidrums iztvaikojis. Pašās beigās pievieno mango biezeni, apmaisa un uguni izslēdz. Atdzesē apm. 10-15 min.
Glāzēs kārto jogurtu un pārlej ar perisku biezeni. Pēc vēlmes var pievienot riekstus.

 

Recepte: www.bonappetit.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.